5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCreștere a cazurilor de coronavirus în rândul elevilor și personalului din învățământ

Creștere a cazurilor de coronavirus în rândul elevilor și personalului din învățământ

192 de elevi şi 115 angajaţi din sistemul educaţional au fost raportaţi marţi că s-au infectat cu noul coronavirus, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Ultimele raportări de astăzi: sunt 192 de elevi infectaţi şi 115 angajaţi din sistemul de învăţământ. Este în mod evident o creştere faţă de perioada anterioară. De aceea am spus că această micşorare a mobilităţii în luna aprilie prin extinderea vacanţei de primăvară îşi va putea aduce aportul la obiectivul de a diminua pericolul de infectare, de a lăsa timp suficient pentru campania de vaccinare, care din fericire merge bine”, a spus Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

„Urmărim în permanenţă stocurile de măşti disponibile“

Potrivit acestuia, nu există o problemă cu stocurile de măşti în şcoli. „Urmărim în permanenţă stocurile de măşti disponibile. Au fost achiziţionate prin intermediul inspectoratelor şcolare. Am plecat cu un stoc de 37 de milioane de măşti, s-au adăugat la acest stoc măştile achiziţionate de către autorităţile locale.

Ministerul Educaţiei recent a semnat un protocol de parteneriat prin care au fost donate 500.000 de măşti către şcolile din România, către judeţele care au avut o diminuare a stocurilor, dar în niciun judeţ nu există o epuizare a stocurilor de măşti. Deci, măşti există”, a susţinut demnitarul.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS