2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaCum ajută internetul identificarea tulburărilor alimentare

Cum ajută internetul identificarea tulburărilor alimentare

Noi cercetări scot la iveală că postările online ajută la identificarea tulburărilor alimentare și reduc riscul apariției unor complicații, notează Medijobs.
Conform unui studiu publicat în decembrie 2020 în revista de specialitate „Risk Analysis”, cercetătorii implementează tehnici de citire a textelor în rețelele de socializare, pentru a le putea utiliza în strângerea informațiilor despre industria alimentară.

Datele postate online, analizate pentru îmbunătăţirea calităţii produselor alimentare

Pentru a se realiza acest lucru au fost strânse foarte multe date de la consumatorii care au postat despre cumpărăturile lor pe Amazon, în special în ceea ce privește bunurile îmbuteliate.

Acestea au fost completate cu informații de pe IWasPoisoned.com, un site unde oamenii de rând postează alerte în caz de toxiinfecții alimentare. Tehnicile de citire rapidă a textelor au fost implementate automat, pentru ca informațiile să poată fi sortate cu ușurință pe diverse categorii necesare analizei și printre cuvintele cheie s-au numărat: „diaree”, „febră” și „vomă”, astfel încât programul folosit să treacă cât mai repede prin cât mai multe postări.

Cercetătorii consideră că această tehnică va îmbunătăți inclusiv calitatea produselor alimentare, din moment ce metodele curente de a monitoriza industria alimentară sunt departe de a fi perfecte.

Alerte pentru specialişti

Despre acest lucru, Elizabeth Shaw, medic nutriționist în California și autoarea cărții „The Air Fryer Cookbook For Dummies”, a declarat următoarele:

„Ca medic nutriționist ce a supravegheat calitatea mâncării din 21 de restaurante din campusurile studențești, sunt foarte încântată să văd cercetări ca aceasta, prezentate astfel, pentru că ajută la educarea și informarea publicului, dar și la alertarea din timp a specialiștilor. Dar ca orice lucru aflat la început de drum, vor exista dificultăți și erori ale softului, care vor trebui abordate din timp, dinainte ca frica să intre în populație.”

Conform datelor culese până acum, în viitor va putea fi pusă la punct o aplicație care să fie disponibilă tuturor celor ce vor să identifice și să trateze problemele legate de alimentație, dar până atunci trebuie ca fiecare persoană să-și asume responsabilitatea pentru propria sănătate și regimul alimentar pe care-l urmează și să înțeleagă faptul că toate alimentele crude trebuie spălate înainte de consum, care trebuie să survină înainte de data de expirare. În plus, trebuie evitat consumul de carne crudă, aceasta fiind indicată a se găti la temperaturi înalte.

Citeşte materialul complet aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS