Complexul Energetic Oltenia (CEO) este condus de peste o jumătate de an de șefi interimari. Nu s-a mai reușit selecția de membri pentru Consiliul de Supraveghere, deși a fost angajată o companie de recrutare în acest sens.
Potrivit Complexului Energetic Oltenia, procedura pentru selecția membrilor Consiliului de Supraveghere, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, se află în derulare de către autoritatea publică tutelară (Ministerul Energiei). După finalizarea acesteia, noii membri ai Consiliului de Supraveghere vor iniția si derula procedura de selecție a membrilor Directoratului Societății Complexul Energetic Oltenia S.A.
În prezent, membrii Consiliului de Supraveghere și cei ai Directoratului sunt numiți cu mandat de 4 luni, în baza prevederilor OUG 109/2011. Este de precizat că în Directoratul Complexului Energetic Oltenia sunt în momentul de față trei persoane. Din Consiliul de Supraveghere fac parte 6 persoane.
Șefii interimari ai CEO
În ultimii ani, zeci de persoane au trecut prin Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Unele nu au avut nicio legătură cu activitatea de producere de energie pe bază de cărbune.
În prezent, din Consiliul de Supraveghere fac parte următorii: Mitrică Cosmin Ionuț – presedinte, precum și membri: Vlad Constantin, Marcoci Alexandru, Georgescu Petre Mădălin, Vasile Marian și Tanasiev Vladimir.
Din Directorat fac parte doar trei persoane, numărul maximum de membri fiind cinci. Cei trei membri ai Directoratului sunt: Daniel Burlan, președinte, respectiv Constantin Bălășoiu și Lăcrămioara Diaconu, membri.
Componența Directoratului va putea fi stabilită numai după ce se va produce selecția șefilor din Consiliul de Supraveghere.
Și Consiliul de Supraveghere va trebui să fie completat cu un membru, numărul maxim fiind de șapte.
Complexul Energetic Oltenia nu are în prezent o conducere stabilă, deși se pregătește să implementeze un Plan de restructurare până în 2025.