Ingrediente:
65 g orez arborio, 6 măsline Kalamata, pătrunjel (după gust), un ardei gras roşu, 2 linguri mazăre, o lămâie, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper după gust, 2 fileuri de somon , o lingură de caju.
Mod de preparare:
Puneţi orezul la fiert. Amestecaţi din când în când ca să nu se lipească. Pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
După ce a fiert, puneţi-l într-o cratiţă încinsă cu jumătate din ardeiul roşu tăiat felii şi mazărea. Amestecaţi totul 2-3 minute la foc mediu.
Între timp, într-o tigaie încinsă puneţi fileurile de somon şi frigeţi-le 5 minute pe fiecare parte (fileurile să aibă 1-1,5 cm grosime). Se vor face bine în exterior şi vor ramane suculente în interior.
Sosul se prepara astfel: amestecaţi ptrunjelul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, măslinele, alunele caju prăjite şi sfaramate, sare şi piper.
Serviţi fileurile de somon peste orez, şi deasupra turnaţi sosul.
Reţeta de weekend – Fileuri de somon cu orez şi sos mediteranean
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei