Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, a anunțat marți că echipe medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor vaccina, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a reduce decalajul la vaccinare dintre urban și rural.
Valeriu Gheorghiță a anunțat că în mediul rural sunt doritori, dar nu au avut cum să ajungă să se vaccineze, iar în multe sate nu există nici măcar medic de familie.
Până acum campania de vaccinare „s-a bazat pe cele peste 1.000 de centre fixe, acum ne vom orienta spre zona rurală, unde există doritori”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.
De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat că platforma de programare va fi optimizată, astfel încât să permită programarea în centrele de vaccinare cu doze de la Johnson&Johnson. În acest caz, platforma nu va mai aloca programare pentru rapel.
„Platforma de programare va fi optimizată începând de mâine și va permite programarea persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la Johnson&Johnson, particularitatea fiind aceea că nu se va mai aloca rapelul, ținând cont de faptul că vorbim de administrarea unei singure doze. La acest moment sunt 31 de centre de vaccinare, totalizând circa 36 de fluxuri pentru acest tip de vaccin în 21 de județe. Vor fi și celelalte județe implicate progresiv în deschiderea acestor tipuri de centre, având în vedere că o parte din populație dorește să se vaccineze cu acest tip de vaccin și nu toți au medicul de familie implicat în acest demers de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.