Absolvenţii de liceu care nu au promovat două sesiuni ale examenului de bacalaureat şi vor să susţină şi anul acesta examenele trebuie să plătească.
Pentru absolvenţii de liceu care au susţinut cel puţin două sesiuni ale examenului de bacaluareat vor plăti o taxă de 367 de lei. Taxele de înscriere pentru echivalarea sau recunoaşterea probei de comunicare în limba română, candidații plătesc 27 de lei, iar pentru probele competenţe lingvistice sau digitale pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut sesiunile anterioare costul pentru fiecare probă este de 20 lei. Taxa de înscriere pentru fiecare probă scrisă este de 100 de lei. Banii vor fi viraţi în contul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Înscrierile pentru examenul de bacalaureat se fac până pe 31 mai. Asbolvenţii din anii anteriori se înscriul la liceele pe care le-au absolvit. Pentru absolvenţii de liceu din promoţiile anterioare care au studiat în alt judeţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj trebuie să facă solicitare la Ministerul Educaţiei pentru a fi arondaţi la o unitate şcolară cât mai apropiată de domiciliu.
În Dolj sunt peste 6.000 de elevi în ultimul an de liceu
Şi anul acesta din cauza pandemiei, probele de aptitudini vor fi echivalate sau recunoscute. Probele scrise se vor desfăşura în perioada 28-30 iunie. Aceştia vor susţine trei probe scrise, proba la limba şi literatura română, proba obligatorie a profilului care va fi la matematică sau la istorie şi proba la alegere din aria profilului sau a specializării.
Anul acesta, probele scrise ale examenului de bacaluareat se vor desfăşura în 28 de centre, propuse de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Anul acesta, din seria curentă sunt 4.900 de elevi în clasa a XII-a la care se mai adaugă 1.012 elevi de la frecvenţă redusă şi seral. Anul trecut, în prima sesiune a bacalaureatului procentul de promovare în Dolj a fost de 62,9%. Practic din cei 4.577 de candidaţi prezenţi, au promovat sesiunea 2.875 de candidaţi.