Schimbarea operatorului de Salubritate în Craiova le creează craiovenilor tot felul de probleme. Locuitorii urbei, abonaţi ai SC Salubritate Craiova SRL trebuie să returneze acum pubelele operatorului care îşi încetează activitatea, începând cu data de 1 iulie. De la această dată, craiovenii vor folosi cele trei containere primite de la Iridex.
Returnarea pubelelor este însă o mare problemă pentru craioveni. Aceştia au primit adrese de la Salubritate să aducă pubelele la sediul societăţii. Cu alte cuvinte să ia în spate pubela de 240 de litri şi până la data de 15 august să o returneze operatorului, la sediul de pe strada Fluturi. Cei 19 mii de abonaţi au fost atenționați că trebuie să returneze pubelele sau să le păstreze. Cei care optează să le păstreze trebuie să plătească Salubrității prețul acestora. Valoarea pubelelor este de 88,86 de lei pentru pubela de 120 de litri, 102,82 de lei pentru pubelele de 240 de litri și 1156,44 de lei pentru un eurocontainer de 1100 de litri.
Supărarea este legată de faptul că sunt persoane care nu au posibilitatea să transporte containerul la adresa indicată de Salubritate, alţii sunt în vârstă, alţii sunt bolnavi sau nu deţin un mijloc de transport cu care să se deplaseze cu uşurinţă.
Returnarea se face la magazia Salubrității
Într-adevăr în notificarea primită de craioveni de la Salubritate se spune negru pe alb:
În concluzie, craiovenii au două variante, ori le returnează Salubrității, ori le cumpără de la aceasta. Cei care le returnează trebuie să aducă tomberonul la sediul operatorului. Un exercițiu de imaginație arată că este destul de dificil să transporți pubela dacă nu ai un mijloc de transport. De exemplu, locuiești în cartierul Bariera Vâlcii și nu ai un autovehicul, nu ai altă variantă decât să traversezi tot orașul târând după tine un tomberon. Și cum Salubritatea are peste 19 mii de abonați s-ar putea ca într-o zi să vedem pe străzile orașului câteva zeci sau chiar sute de craioveni care cară după ei pubelele de gunoi.
Salubritatea: Le aduce doar cine poate
Reprezentanții Salubrității spun că lucrurile nu stau chiar așa. Prin urmare, la sediul societății le aduce doar cine poate, iar pentru restul populației operatorul va planifica o operațiune de recuperare a pubelelor.