11.2 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProceduri de infringement. România nu și-a îndeplinit obligațiile în mai multe domenii

Proceduri de infringement. România nu și-a îndeplinit obligațiile în mai multe domenii

Comisia Europeană a transmis patru scrisori României pentru neîndeplinirea obligațiilor în cadrul unor proceduri de infringement deschise împotriva țării noastre pe mai multe domenii, de la justiție la economie. Scrisori similare au fost transmise și altor state membre UE, vizate de aceste proceduri.

În ceea ce privește aplicarea legislației UE privind dreptul de a avea acces la un avocat, CE a trimis scrisori pentru neîndeplinirea obligațiilor către România, Austria, Italia, Polonia, Suedia și Olanda. Motivul este întârzierea punerii în aplicare a unei directive care stabilește norme minime privind dreptul unei persoane suspectate de a avea acces la un avocat în cadrul procedurilor penale și al procedurilor de executare a unui mandat european de arestare, potrivit Digi24.

CE a solicitat României să permită accesul anumitor întreprinderi eligibile la ghișeul unic al Uniunii

De asemenea, CE a solicitat României să permită accesul anumitor întreprinderi eligibile la ghișeul unic al Uniunii în domeniul TVA.

Ghișeul unic al Uniunii este portalul electronic pe care vânzătorii online îl vor utiliza pentru a-și simplifica și respecta obligațiile în materie de TVA aferente vânzărilor lor către consumatori de pe teritoriul UE începând cu 1 iulie 2021, permițându-le să se înregistreze în scopuri de TVA într-un singur stat membru și să declare și să plătească TVA datorată în alte state membre.

România nu și-a îndeplinit obligațiile în detașarea lucrătorilor

Un alt domeniu în care România nu și-a îndeplinit obligațiile este detașarea lucrătorilor.

CE a solicitat României şi altor 23 de state membre să respecte Directiva UE privind asigurarea respectării aplicării directivei privind detașarea lucrătorilor.

Directiva urmărește să consolideze aplicarea practică a normelor privind detașarea lucrătorilor prin abordarea aspectelor legate de combaterea fraudei și a eludării normelor, de accesul la informații și de cooperarea administrativă dintre statele membre ale UE.

Comisia a cerut, de asemenea, României şi altor 8 state membre să comunice măsurile naționale de transpunere a normelor UE privind capacitatea de absorbție a pierderilor și de recapitalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS