Contractul pentru containere îngropate dintre CJ Dolj şi SC EWT s-a prelungit miercuri, 21.07.2021 pentru încă opt luni. Constructorul mai are de executat 158 de platforme cu containere îngropate şi speră ca aceasta să fie ultima prelungire.
Constructorul este de acord să predea o parte din platforme
Totodată, firma constructoare a lăsat garda jos şi este de acord să predea o parte din platformele la care lucrările au fost finalizate cu condiţia să-şi primească garanţia la finalul lucrărilor. Inițial constructorul a refuzat predarea parțială a platformelor dacă nu i se plătește și parte din garanție.
În schimb, EWT nu va renunţa la procesul pe care îl are cu beneficiarul, CJ Dolj, prin care solicită actualizarea preţului şi plata lucrărilor suplimentare. Firma a dat în judecată Consiliul Judeţean Dolj, iar pe rolul Tribunalului Dolj este înregistrat Dosarul 2260/63/2021 care are ca obiect de acţiune, obligaţia de a face.
Contract semnat în urmă cu cinci ani
Contractul s-a semnat în anul 2017 cu S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L. care avea obligaţia să amenajeze și să echipeze platformele pentru containere îngropate, destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova şi să furnizeze utilajele necesare gestionării acestora. Investiția, cu o valoare totală de 7,5 milioane de euro, reprezintă componenta care va definitiva Sistemul de management integrat al deșeurilor, realizat în cadrul celui mai complex proiect cu finanțare europeană al administrației județene. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi.
Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ă „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.