2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania propune vaccinarea cu Johnson & Johnson pentru toţi adulţii

Germania propune vaccinarea cu Johnson & Johnson pentru toţi adulţii

Germania a decis luni să le propună tuturor adulţilor, pe bază de voluntariat, să fie vaccinaţi cu serul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, vaccin a cărui utilizare a fost restricţionată în mai multe ţări din cauza posibilelor reacţii adverse rare, dar grave, relatează AFP.

Deoarece majoritatea celor de peste 60 de ani ar trebui să fie vaccinaţi până în iunie, Germania a decis să nu restricţioneze utilizarea vaccinului Johnson & Johnson la această grupă de vârstă, ci să permită tuturor adulţilor să beneficieze de acest ser după consultarea medicului lor, a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a estimat că în jur de 10 milioane de doze de Janssen, denumirea vaccinului Johnson & Johnson în Europa, vor fi livrat în iunie/iulie în ţară.

Această decizie „pragmatică” ar trebui să permită „accelerarea campaniei de vaccinare” în Germania, a subliniat ministrul, adăugând că acele cazuri de tromboză depistate la persoanele care au primit acest vaccin au rămas „foarte rare” în lume.

Puţin peste o treime din populaţia Germaniei a primit până acum o primă doză de vaccin anti-COVID-19 şi 9% a primit două doze.

Ca şi în cazul vaccinului AstraZeneca, mai multe ţări au impus limite de vârstă pentru utilizarea Johnson & Johnson – la persoanele de peste 55 de ani în Franţa, la cele de peste 60 de ani în Italia, în timp ce Danemarca a decis să renunţe la vaccinarea cu acest ser. Alte ţări, precum Islanda, au autorizat utilizarea acestui vaccin fără o limită de vârstă.

Unul dintre marile avantaje ale vaccinului Johnson & Johnson este că o singură doză este suficientă pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Ambele vaccinuri, bazate pe aceeaşi tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge, care în unele cazuri este fatal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS