13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozie la un combinat chimic din Germania

Explozie la un combinat chimic din Germania

-

O explozie puternică a avut loc la un combinat chimic din orașul german Leverkusen, iar mai multe persoane ar fi fost rănite, potrivit primelor informații, transmise de Digi24.

Explozia s-a produs în secțiunea în care sunt incinerate deșeuri, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, relatează Reuters. Cauza incidentului nu este deocamdată cunoscută.

„Locuitorii ar trebui să stea la interioare și să țină ușile și ferestrele închise”, a mai transmis parcul industrial Chempark. Iar agenția de protecție civilă germană a avertizat cu privire la „pericolul extrem”.

Postul de radio WDR a citat martori care au povestit că au auzit o explozie puternică și au văzut un fum dens la combinatul de produse chimice Bayer.

Poliția a postat un mesaj pe Twitter prin care anunță că închide o autostradă din apropiere.

Firma Bayer și compania chimică Lanxess au vândut în 2019 Chempark Currenta către Macquarie Infrastructure and Real Assets pentru 3,5 miliarde de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Agresorul unei fetiţe de 11 ani, ţinut în arest...

Judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Cetate, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, suspectul a ar fi atins în zonele intime o copilă de 11 ani. Incidentul a avut loc pe 24 mai, în comuna Cetate. Doljeanul a fost trimis în judecată în iunie, în stare de arest preventiv.

ȘTIRI GdS