Autoritățile japoneze au pus în practică amenințarea făcută anterior privind publicarea numelor persoanelor care nu respectă măsurile de carantină, după ce trei persoane care s-au întors din străinătate au încălcat regulile de izolare, scrie Hotnews.
Ministerul sănătății de la Tokyo a anunțat într-un comunicat remis luni că persoanele în cauză, cetățeni japonezi, au acționat în mod clar pentru a evita contactul cu autoritățile după ce au intrat în țară.
Anunțul, primul de acest fel, a declanșat un val de speculații printre utilizatorii rețelei Twitter din această țară despre detaliile legate de cei trei, cum ar fi unde lucrează și din ce localități provin.
Japonia le solicită tuturor călătorilor ce vin din afara țării, inclusiv propriilor cetățeni, să intre în autoizolare timp de două săptămâni, perioadă în care li se cere să folosească o aplicație mobilă pentru monitorizarea locației și raportarea stării de sănătate.
Măsura luată de autoritățile japoneze vine în contextul în care țara se confruntă cu un nou val al pandemiei alimentat de varianta Delta mai infecțioasă a coronavirusului, sistemul medical din unele orașe fiind pe punctul de a ceda.
Starea de urgență din Tokyo, în vigoare până pe 31 august
Japonia, țară cunoscută pentru structura sa socială rigidă, obediența față de autorități și sentimentele puternice legate de onoare, a reușit până acum să evite valurile devastatoare care au afectat numeroase țări din Occident.
Autoritățile de la Tokyo au anunțat marți că doar pacienții cu COVID-19 care au dezvoltat o formă gravă a bolii vor fi spitalizați, restul urmând să se trateze la domiciliu pentru a evita presiuni suplimentare asupra spitalelor, potrivit CNBC.
Luni, starea de urgență a fost extinsă pentru a include trei prefecturi din apropierea Tokyo și prefectura Osaka din vestul țării.
Starea de urgență din Tokyo, oraș în care au loc Jocurile Olimpice, va rămâne în vigoare până pe 31 august.