16.7 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Lucrări și după începerea școlii în mai multe unități de învățământ

Gorj: Lucrări și după începerea școlii în mai multe unități de învățământ

În zeci de unități de învățământ din județul Gorj au loc lucrări de reabilitare și igienizare.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, după data de 13 septembrie vor mai exista școli în care lucrările vor continua și după începerea noului an școlar. Este vorba de unități de învățământ precum Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. Aici este în derulare un amplu program al clădirilor monument istoric. Elevii au fost mutați la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” până când vor fi gata lucrările la Colegiul Național „Spiru Haret”.

Din fericire, lucrările la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.au fost finalizate și se va putea folosi unitatea de învățământ la capacitate maximă. Dana Constantinescu, inspectorul școlar general din Gorj, a declarat că nu este încă dsponibilă o evidență a școlilor în care lucrările vor continua, însă procesul de educație nu va fi afectat de acest lucru.

Controale în unitățile de învățământ

Echipe de control se vor deplasa în următoarele trei săptămâni în unitățile de învățământ din județul Gorj. Se va verifica modul în care unitățile sunt pregătite înaintea începerii noului an școlar. În mod normal, primăriile ar trebui să se apropie de final cu lucrările, dat fiind faptul că mai sunt trei săptămâni până la începerea anului școlar.

În același timp trebuie să fie realizate toate lucrările de dezinfecție și dezinsecție, pentru ca sălile de clasă să fie pregătite pentru învățământul față în față. Cel puțin acesta este decizia luată la nivel central ca în toate unitățile de învățământ cursurile să înceapă cu prezență fizică.

„Am mers și personal în mai multe unități de învățământ. La Bumbești-Pițic am primit asigurări că lucrărle vor fii gata până pe 13 septembrie ș procesul de învățământ nu va fi afectat. Am ma găsit școli unde mirosea a mucegai. Am cerut măsur de dezinfecție. Nu este o soluție să stai cu geamul deschis. Copiii vor reveni la școală și nu pot sta așa în sălile de clasă. Verificările se vor face în zilele și săptămânile următoare”, a mai declarat Dana Constantinescu.

În Grădinița din Dumbrăveni intră apa

Acoperișul Grădiniței de la Dumbrăveni, comuna Crasna, a fost afectat de furtuna de acum trei săptămâni. Apa s-a infiltrat în sălile de clasă. Aici învață 13 copii, fiind încadrată și o educatoare. Directorul Școlii din care face parte și grădinița cu probleme, George Ciocârlan, a declarat că a trimis adrese Primăriei din Crasna, pentru repararea acoperișului.

„Grădinița este la etajul I al Căminului Cultural din Dumbrăveni. Au apărut probleme la acoperiș după ultima furtună puternică. Au fost afectate și școlile din Crasna Deal și Cărpiniș. Primăria a făcut reparații acolo. Încă nu s-a ajuns și la grădiniță. Este un proiect pentru reabilitarea întregii clădiri, dar trebuie făcute reparațiile la acoperiș. Vedem dacă grădinița va mai rămâne din 13 septembrie în clădirea respectivă sau va fi mutată la o școală din apropiere. O să cerem un punct de vedere și ISJ. Oricare ar fi acesta, acoperișul căminului cultural în care este grădinița trebuie reparat. Dacă se va decide să se continue activitatea de învățământ în spațiul respectiv atunci trebuie să fie pregătit și la interior. Luăm cea mai bună decizie pentru copii. Avem promisiuni de la primărie că echipele de reparații vor ajunge și la grădiniță”, a declarat George Ciocârlan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS