Şcoala Drănic din judeţul Dolj cumpără tablete pentru a le oferi elevilor în vederea participării la cursuri online. În acest scop, şcoala face achiziţii de peste 70.000 de euro. Managerul şcolii spune că şi anterior acestei achiziţii, elevii care nu aveau dispozitive pentru a participa la cursurile online au primit tablete de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pe care le vor returna.
Cu trei săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, Şcoala Drănic din judeţul Dolj a lansat o licitaţie publică pe SEAP de peste 70.000 de euro, fără TVA, pentru a cumpăra tablete elevilor în vederea participării la cursurile online. Tabletele vor fi achiziţionate cu abonament la internet pentru o perioadă de 24 de luni. Managerul unităţii şcolare spune că şi anterior acestei achiziţii au fost acordate tablete elevilor care nu au avut dispozitivele necesare pentru a participa la cursurile online.
„Acum vom cumpăra 180 de tablete cu internet şi, practic, vom avea tablete pentru toţi elevii. Nu vor primi tablete, copiii de la grădiniţă. Când a fost nevoie de astfel de dispozitive am solicitat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi am primit 120 de tablete. Acele dispozitive se află în posesia copiilor, pentru că este un ordin de ministru în vigoare în care se specifică că tabletele trebuie să rămână la elevi şi pe perioada vacanţelor.
Odată ce vom achiziţiona noile tablete vom face o adresă către Inspectoratul Şcolar pentru a le returna pe cele primite anul trecut, ca să ajungă la şcolile care mai au nevoie de astfel de dispozitive. Tabletele pe care le achiziţionăm sunt mai performante, iar banii provin din fonduri europene”, a precizat Gabriel Claudiu Bibu, directorul Şcolii gimnazială Drănic.
Şi profesorii vor primi laptopuri
Conform licitaţiei, pe lângă tablete Şcoala Drănic va achiziţiona şi 20 de laptopuri, 10 table interactive, patru ecrane de proiecţie pe trepied ,un ecran de proiecţe pe perete, o cameră web pentru videoconferinţă, 10 camere web , patru proiectoare , 20 de tablete grafice, un router wireless.
„Laptopurile vor fi pentru profesori, pentru că până acum cadrele didactice au folosit dispozitivele proprii pentru a desfăşura cursurile online. Chiar şi aşa, şcoala online chiar a funcţionat bine. Elevii s-au obişnuit cu acest tip de învăţământ şi pentru a-l îmbunătăţi profesorii au participat la cursuri. Au participat la cursuri în special profesorii care predau la gimnaziu, precum şi o parte dintre învăţători.
La Drănic avem mai mulţi elevi de vârstă şcolară, avem şase clase la învăţământul primar din care una este în sistem simultan. Prin aceste achiziţii îmbunătăţim infrastructura educaţională. Vom avea clase cu table interactive şi tehnologie pentru a face învăţământ de calitate şi la distanţă”, a mai spus directorul Gabriel Claudiu Bibu.
Potrivit directorului şcolii, noile dispozitive ar putea ajunge la şcoală la scurt timp după deschiderea noului an şcolar.