8.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj au fost scoase la concurs 191 de funcţii de director

În Dolj au fost scoase la concurs 191 de funcţii de director

Începe concursul pentru directori. De azi cadrele didactice pot să-şi depună dosarul de candidatură. Înscrierile se fac online. În Dolj au fost scoase la concurs 191 de funcţii de director şi 66 de funcţii de director adjunct. Nu se vor scoate la concurs funcţiile de director de la unităţile conexe, cum ar fi Centrul pentru Excelenţă Dolj şi Centrul Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj.

Cadrele didactice care vor să participe la concursul pentru funcţiile de director trebuie să pregătească o serie de documente pe care să le încarce online. Pentru acest concurs se vor organiza patru comisii, după cum a precizat inspectorul şcolar general.

„Dosarul de înscriere la concurs se încarcă în aplicaţia informatică dedicată. Procedura privind utilizarea platformei de înscriere se va posta pe site-ul ISJ Dolj. La nivelul inspectoratului vor fi constituite patru comisii. Va fi o comisie pentru organizarea concursului, o comisie pentru evaluarea probei scrise, o comisie pentru evaluarea probei de interviu şi o comisie pentru soluţionarea contestaţiilor. Dosarele de înscriere se încarcă în aplicaţia informatică dedicată concursului şi trebuie să conţină mai multe documente. Se va pune un CV europass, cerere de înscriere, carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie dacă este nevoie, documente din care să reiasă vechimea de minim cinci ani şi să dovedească faptul că au calificativul „Foarte Bine” în ultimii doi ani şcolari încheiaţi efectiv la catedră sau în funcţii de conducere”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Pe 30 septembrie se va afişa lista candidaţilor

Înscrierile se fac până pe 26 septembrie. Pe 30 septembrie se va afişa lista candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Pe 8 octombrie se vor stabili centrele pentru evaluare, iar pe 15 octombrie se va desfăşura proba scrisă. Această probă va consta în rezolvarea de către candidați, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează – capacitățile cognitive şi competențele de management și leadership.
Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor obținute. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a
probei scrise. Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor, după cum precizează metolodologia de concurs. Candidaţii trebuie să obţină minimum 7 pentru a promova proba scrisă. Cei care vor trece de această etapă vor face opţiunile de candidatură. Un candidat poate opta pentru mai multe unităţi şcolare.

Interviul va fi de 60 de minute

Interviu cu durata de 60 de minute pentru fiecare candidat. În cadrul interviului se evaluează competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei
strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează, abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de
învățământ pentru care candidează, competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului. Strategia de dezvoltare a unității de învățământ va conține maximum cinci pagini și va fi pusă la
dispoziția membrilor comisiei de evaluare a probei de interviu la prezentarea candidatului pentru susținerea probei. Şi la proba de interviu nota minimă este tot 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS