Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, anunţă că 3.000 de angajaţi în sistemul de sănătate au contractele de muncă suspendate odată ce a intrat în vigoare obligaţia vaccinală împotriva Covid. Totodată s-au semnat câteva zeci de demisii, oameni care au preferat să renunţe să mai lucreze în spitale decât să se vaccineze, transmite RFI România.
Ministrul Olivier Véran susţine că în sistemul sanitar lucrează în acest moment 2,7 milioane de persoane şi că este asigurată o continuitate a serviciului medical.
Responsabilul francez speră că, în mare parte, suspendările nu sunt decât temporare.
France Presse numărase 1.500 de contracte suspendate doar în 15 spitale publice.
Numărul precizat de ministrul Sănătăţii ar putea fi mai mare în realitate căci France Presse numărase 1.500 de contracte suspendate doar în 15 spitale publice.
La Spitalul de Urgenţe din Nisa sunt 450 de îngrijitori ai bolnavilor – asistente, infirmieri etc – care au contractele suspendate iar spitalul din Perpignan va trebui să se descurce fără 100 de îngrijitori medicali. Există multe alte spitale care se văd acum cu un deficit de personal – de ordinul zecilor de infirmieri.
Obligaţia vaccinală a intrat în vigoare miercuri pentru 2,7 milioane de persoane care lucrează în sistemul sanitar
Obligaţia vaccinală a intrat în vigoare miercuri pentru 2,7 milioane de persoane care lucrează în sistemul sanitar şi de urgenţă: spitale, case de bătrâni, îngrijitori şi medici ce lucrează în sistemul privat, pompieri şi ambulanţieri.
Potrivit Agenţiei de Sănătate Publică Franţa, aproape 90% din cadrele sanitare au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid.
Conform legii, personalul medical ori cel de urgenţă care nu are dovada că i-a fost administrată măcar o doză de vaccin, nu îşi mai pot exercita activitatea.