2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul "Fraţii Buzeşti", centru de examen pentru concursul de directori

Colegiul „Fraţii Buzeşti”, centru de examen pentru concursul de directori

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova va fi centrul special pentru proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile şcolare din Dolj. Vor fi amenajate 26 de săli de examen în care sunt aşteptaţi 378 de candidaţi, vineri, 15 octombrie.

Au mai rămas doar trei zile până la organizarea probei scrise pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli şi grădiniţe. În Dolj, centrul special pentru concurs va fi organizat la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

„Vor fi 26 de săli de examen. În fiecare sală vor fi maximum 15 candidaţi pentru păstrarea distanţei în vederea prevenirii infectării cu coronavirus”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu. Potrivit directorului colegiului, proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director şi director adjunct se va desfăşura în clădirea mare a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

La acest centru de examen sunt aşteptaţi 378 de candidaţi la funcţiile de director şi director adjunct.
Elevii vor învăţa în sistem online De altfel, managerul colegiului a precizat că a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj ca pentru clasele de gimnatziu şi liceu suspendarea cursurilor să se facă pentru o perioadă de 14 zile. . „Concursul se va desfăşura în clădirea mare a liceului. Am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj ca elevii de gimnaziu şi liceu să înveţe online 14 zile pentru că sunt clase în care avem şi trei-patru cazuri. Deja este transmitere intrecomunitară. În prezent, avem 26 de clase care învaţă online”, a precizat Ileana Didu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Accesul în săli se va face în intervalul 9.00-9.30

În dimineața zilei de concurs, până cel târziu la ora 8:50, coordonatorul centrului special efectuează instructajul responsabililor de sală și al supraveghetorilor. Proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10:00 și durează maximum 120 de minute.

Coordonatorul centrului special va asigura repartizarea candidaților în săli în ordine alfabetică. Accesul candidaților în săli se va face în intervalul orar 9:00-9:30. Candidaților, responsabililor de sală și supraveghetorilor le este interzis accesul în sală cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, notițe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță.

Membrii comisiei de evaluare a probei scrise și persoanele desemnate ca observator se vor prezenta la centrele speciale la 11:30.

„Lucrările candidaţilor vor fi corectate de inspectori şcolari sau profesori metodişti. Conform metodologiei, vor fi doi evaluatori la maximum 30 de candidaţi”, a mai precizat inspectorul şcolar, Nicoleta Liţioiu.

Sindicate cer o sesiune extraordinară în perioada 22-26 octombrie


Federaţiile sindicale au cerut Ministerului Educaţiei şi organizarea unei sesiuni speciale pentru candidaţii care sunt cofirmaţi cu COVID-19 şi nu pot participa la proba scrisă.

„În aceste condiţii, ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală, vă solicităm respectuos să analizaţi posibilitatea reglementării susţinerii, de către aceşti candidaţi a probei scrise la o dată ulterioară celei de 15 octombrie 2021. Apreciem că este posibilă organizarea unei sesiuni extraordinare a probei scrise, care să includă desfăşurarea probei, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale în perioada 22-26 octombrie, astfel încât candidaţii respectivi să-şi înregistreze opţiunile pentru unităţile la care candidează până la data limită de 27 octombrie, prevăzută în calendar”, se arată în adresa FSE „Spiru Haret”. Sindicatele nu au primit nici un răspuns până în acest moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS