0.6 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis, la summitul privind schimbările climatice de la Glasgow

Preşedintele Klaus Iohannis, la summitul privind schimbările climatice de la Glasgow

Președintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 1-2 noiembrie 2021, la Summitul liderilor mondiali care va avea loc în cadrul Conferinței Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), la Glasgow.

Peste 120 de șefi de stat și de guvern vor discuta despre schimbările climatice, una dintre cele mai mari provocări la adresa omenirii.

”Președintele Klaus Iohannis este decis să se implice activ, alături de alți lideri mondiali, organizații internaționale, mediul instituțional, asociativ și de business pentru a sprijini efortul global de combatere a schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Preşedintele va susține Declarația Națională, în care va transmite poziția României

În cadrul reuniunii, Iohannis va susține Declarația Națională, în care va transmite poziția României, cu accent pe demersurile pe care le face țara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice.

”Declarația președintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care țara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluții bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic și industrial, schimbarea comportamentului cetățenilor prin conștientizarea și educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice”, mai precizează sursa citată.

Reuniunea COP26, rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris

Reuniunea COP26, care se desfășoară în perioada 31 octombrie–12 noiembrie, are un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris și limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

În acest sens, este de dorit un angajament global pentru zero emisii nete până în 2050, precum și pentru asumarea unor reduceri mari până în 2030.

În același timp, se așteaptă ca statele dezvoltate să extindă substanțial finanțarea climatică pentru statele în curs de dezvoltare pentru a le sprijini eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice.

Soluțiile bazate pe natură, precum împăduririle, rol important în combaterea schimbărilor climatice

Cooperarea mai accentuată în domeniul cercetării și inovării este esențială în dezvoltarea de noi tehnologii verzi. De asemenea, soluțiile bazate pe natură, precum împăduririle, joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice.

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, se angajează să contribuie la eforturile Uniunii de a reduce cu cel puțin 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 (comparativ cu nivelul din 1990) și de a atinge neutralitatea climatică până în 2050, mai precizează Administrația prezidențială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS