2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfectele pandemiei: tot mai mulți tineri dependenți de jocurile online

Efectele pandemiei: tot mai mulți tineri dependenți de jocurile online

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial, în martie 2020, epidemia coronavirus drept pandemie. De atunci, astăzi, 1 noiembrie 2021, 5 milioane de oameni au murit în toată lumea din pricina teribilului virus, potrivit playresponsibly.ro

De la începutul pandemiei, tot mai mulți tineri au suferit de dependență de jocurile online. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică din Canada (INSPQ), 63% dintre femei și-au mărit timpul petrecut pe internet, față de 69% dintre bărbați.

Mulți jucători de jocuri de noroc au migrat către jocurile online.

Cei mai îngrijorători sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, potrivit datelor INSPQ. În iulie, a fost observată o creștere de 12% în legătură cu obiceiurile de jocuri de noroc online. Din acest grup, 21% dintre oameni recunosc că joacă cel puțin o dată pe zi. De asemenea, 32% cred că au jucat prea mult sau au petrecut prea mult pe durata anului.

Pentru adolescenți, tendința este aceeași. La Relance Nicolet-Bécancour, specializată în prevenirea dependențelor, a observat o creștere cu 52% a cererilor de ajutor venite dinspre tineri.

Directorul general Annie Gauthier crede că creșterea are o oarecare legătură cu școala virtuală, ceea ce i-a forțat pe mulți elevi să stea mai mult în fața ecranelor.

„Anxietatea a crescut foarte mult în vremuri de pandemie, așa că acești tineri, care suferă, care se apucă de jocuri video, în loc să joace o oră sau două, joacă timp de șapte, opt ore”, a explicat psihologul Paul Langevin.

Nu este neobișnuit ca o dependență să ducă la alta. Potrivit specialiștilor, pot apărea probleme legate de consumul de substanțe, ducând la conflicte acasă și/sau cu prietenii și cu impact asupra performanțelor școlare.

Tinerii nu mai sunt imuni la jocurile video online gratuite. „Jocul este gratuit, dar pentru a progresa în joc trebuie să faci microtranzacții. Poți cumpăra arme noi, costume noi […]”, a spus Dany-Ann Boucher.

Astfel, tinerii vor cheltui bani, ba chiar pot folosi cardul de credit al părinților fără permisiunea lor, a spus psihologul. „Am aflat că unii cheltuie din banii părinților 2.000 de dolari, 3.000 de dolari, 4.000 de dolari și nu înțeleg că este o fraudă!”.

Deși aceste cifre sunt îngrijorătoare, sunt în mod paradoxal liniștitoare.

Potrivit lui Gauthier, este bine să observăm atât de mulți tineri care caută ajutor. Ea speră că încetarea treptată a izolării va facilita reabilitarea acestor tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS