2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCât de mulțumite sunt româncele de modul în care arată

Cât de mulțumite sunt româncele de modul în care arată

Mai mult de jumătate dintre femeile din România sunt fericite cu viața pe care o au, se arată într-un sondaj recent realizat de Discovery Networks, în mai multe state din Europa, inclusiv în țară noastră.

Studiul despre principalele surse ale fericirii în rândul femeilor a scos la iveală faptul că atitudinea față de viață este cel mai important factor al bucuriei, potrivit Realitatea Tv.

65% dintre femeile fericite din România susțin că sunt încrezătoare în propriile forțe

65% dintre femeile fericite din România susțin că sunt încrezătoare în propriile forțe și că dețin controlul asupra vieții lor. Totuși, 51% dintre româncele cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani au mărturisit că le este greu să facă alegeri mai bune pentru a fi fericite, din cauza lipsei de echilibru interior în ceea ce privește carieră, relația amoroasă sau situația financiară.

În ceea ce privește relația amoroasă, cele mai fericite femei sunt cele căsătorite

În ceea ce privește relația amoroasă, cele mai fericite femei sunt cele căsătorite, în proporție de 46%, urmate de cele care se află într-o relație de concubinaj, 40%. Cel mai puțin fericite sunt româncele care au o relație stabilă, însă nu locuiesc împreună cu partenerul – 32%.

Femeile susțin că sănătatea este mai importantă decât frumusețea pentru o viață fericită

De asemenea, rezultatele studiului au mai dezvăluit că româncele mulțumite de modul în care arată sunt mai fericite. Sondajul se referă la imaginea față de sine și nu la anumite standarde universale de frumusețe. Femeile susțin că sănătatea este mai importantă decât frumusețea pentru o viață fericită, în toate țările în care a fost realizat sondajul, cea mai mare proporție fiind în România (98%), urmată de Italia (97%) și Polonia (94%).

Româncele care cresc un copil alături de un partener sunt mai fericite

Totodată, româncele care cresc un copil alături de un partener sunt mai fericite, în proporție de 46%, decât cele care trebuie să-și îngrijească singure copiii – 38%. Sondajul a avut la bază 5.500 de femei, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, din 11 țări din Europa, Rusia și Africa de Sud. Cercetarea a fost realizată în a două jumătate a anului 2012.

Aproape 90% din femei sunt nemulțumite de corpul lor

Aproape 90% din femei sunt nemulțumite de corpul lor, se compară cu alte persoane pe care le văd în reviste sau pe rețelele de socializare. În același timp, bărbații a tendința de a se supraaprecia, fiind mult mai permisivi cu aspectul lor fizic.

De ce sunt atât de nesigure femeile pe modul în care arată

Nemulțumirea femeilor față de corpul lor este atât de răspândită încât unii teoreticieni se referă la aceasta ca la o „nemulțumire normativă”. Este evidentă pe tot parcursul vieții unei femei, și, începând de câteva decenii încoace, chiar de la vârste fragede, de la 9-10 ani. Mesajul răspândit, că femeile trebuie să fie slabe pentru a fi atractive şi acceptate social, provine în mare măsură din mass-media și social media.

Care este situația româncelor

Femeia româncă are, în medie, o înălțime de 164 cm și cântărește 72 kg, în timp ce modelul din industria modei, atât de promovat, la care multe se raportează, are o înălțime medie de 177 cm și cântărește 57 kg. Idealul cultural al atractivității în rândul femeilor a evoluat spre un model din ce în ce mai skinny. În același timp, greutatea medie a femeilor, atât din Europa, cât și din America de Nord, a avut o tendință inversă.

Femeile se subevaluează când își judecă greutatea și aspectul

Femeile se subevaluează când își judecă greutatea și aspectul. Acest lucru contribuie la frustrări continue şi uneori severe, fiind extrem de critice la aspectul lor fizic și exagerând anumite imperfecțiuni. Și asta poate proveni de la raportarea la perfecțiunea nerealistă prezentată în revistele de modă și pe rețelele de socializare.

Cum se văd bărbații români

În timp ce femeile vor să se încadreze într-un perimetru de standarde fizice din ce în ce mai limitat, standardul cultural pentru aspectul fizic la bărbați este mai flexibil și mai relaxat. Deși „bărbații ideali” pot fi priviți ca fiind musculoși și sportivi, totuși, bărbații, în general, au o arie mult mai variată de calități ce sunt acceptate și privite ca atractive, dincolo de aspectul fizic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS