24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii de la Scoala nr. 1 Bumbesti Jiu nu au participat la protest

Profesorii de la Scoala nr. 1 Bumbesti Jiu nu au participat la protest

Peste 1.300 de elevi au fost la cursuri

Majoritatea activitatilor didactice din judetul Gorj au fost ieri paralizate. Cele 6.223 de cadre didactice din Gorj au fost toata ziua in greva. Din aceasta cauza nu s-au pus absente si nici nu au fost predate lectiile. Actiunea a fost organizata in invatamintul prescolar, precum si in toate scolile si liceele din judet. Proportia de participare la masura revendicativa a fost de peste 90%. Cei care totusi nu au fost de acord cu aceasta initiativa nu au putut organiza activitati didactice. Nu au intrat in greva unitatile unde era necesara asigurarea activitatilor in mod permanent, respectiv cantinele scolare. Elevii care au fost totusi la scoala au participat la activitati artistice si educative. In Tirgu Jiu, 95% din unitatile de invatamint au fost in greva generala de o zi. Nemultumirea profesorilor este legata de neacordarea tichetelor de masa. Acestia au mai solicitat mariri salariale pentru toti cei care lucreaza in sistemul de invatamint. La actiunea desfasurata ieri au participat cadre didactice din toate cele patru federatii sindicale din invatamint, organizate la nivel de ramura.

O scoala generala nu a intrat in greva

O situatie aparte s-a inregistrat la Scoala generala nr.1 din Bumbesti Jiu. Cei aproximativ 1.300 de elevi a trebuit sa vina la ore, cursurile desfasurindu-se normal. „Cei 60 de profesori de aici nu au fost de acord cu masurile revendicative. La respectiva scoala nici un profesor nu a aderat la greva organizata la nivelul judetului.

Acestia sustin insa o miscare sindicala pe termen nelimitat. Aici s-au predat lectii si s-au pus absente elevilor care nu au fost prezenti. Situatia inregistrata a fost singulara. In celelalte patru unitati scolare din localitate, proportia de participare la actiune a fost de 100%, inclusiv in gradinite“, a precizat liderul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamint (UJSLI) Gorj, Vasile Mija. Daca solicitarile grevistilor nu vor fi rezolvate in mod favorabil, in Gorj vor continua activitatile de protest, pina la solutionarea acestora. Totodata, se preconizeaza miscari sindicale pe o perioada mai mare, daca actiunea organizata ieri nu va avea ecoul scontat de participantii la greva.

Este posibila chiar pichetarea sediului Prefecturii Gorj, precum si organizarea unor mitinguri de protest in judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS