2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Materiale pirotehnice, confiscate

Mehedinți: Materiale pirotehnice, confiscate

Peste 60 kg de materiale pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării, de polițiștii mehedințeni, în baza planului național de acțiune “Foc de Artificii”.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au surprins în flagrant delict un bărbat de 27 de ani, din comuna Braniște, în timp ce oferea spre vânzare, fără drept, 525 articole pirotehhnice, în cantitate de 44 de kg în parcarea unui supermarket din orașul Strehaia.

Pe parcursul cercetărilor, bărbatul și-a manifestat intenția de a preda și alte materii explozive pe care le deținea în mod ilegal la locuința sa din comuna Braniștea, 4322 articole pirotehnice, în cantitate de 26 kg.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Activitățile pe această linie de muncă vor contiua și în perioada următoare.

Când nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii:

  • între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;
  • la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri;
  • la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.
  • la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
  • în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
  • pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane;
  • la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS