6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj: Promovabilitatea la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director a fost de 77,53%

ISJ Dolj: Promovabilitatea la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director a fost de 77,53%

-

Inspectorul şcolar general, Daniel Ion, a prezentat, vineri, rezultatele preliminare ale concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile şcolare din Dolj. Prezenţa la acest concurs a fost de 57,47%, iar promovabilitatea per general a fost de 77,53%. Astfel, inspectorul şcolar general a precizat că pe 17 decembrie se vor emite două tipuri de decizii, respectiv decizii pentru mandate de director pentru patru ani în urma concursului şi decizii pentru ocuparea prin detaşare a funcţiilor care nu se vor ocupa în urma concursului. Astăzi se afişează şi rezultatele la contestaţii, în Dolj fiind înregistrate 96 de contestaţii.

În Dolj, au fost 232 de candidaţi care au promovat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli şi grădiniţe, care au optat să concureze pentru mai multe funcţii.


„Au fost programate pentru a se desfăşura pe perioadă de trei săptămâni un număr de 689 de probe de interviu, reprezentând opţiunile pentru funcţiile de director şi director adjunct exprimate de candidaţii declaraţi admişi în urma probei scrise. Cei 232 de candidaţi au exprimat acest număr maximum de opţiuni. Inspectoratul Şcolar a fost organizatorul acestei probe, care s-a desfăşurat la Liceul „Traian Vuia”. Au fost opt comisii. Din fiecare comisie au făcut parte un inspector şcolar care a fost preşedintele comisiei, două cadre didactice, desemnate în cadrul consiliilor profesorale din unităţile de învăţământ prin vot secret, şi acolo unde a fost cazul şi un membru supleant tot din rândul cadrelor didactice. A mai fost un reperezentant al Consiliului Local din fiecare localitate, un reprezentant al mediului economic sau al mediului universitar. N-a fost simplu să facem acest puzzle imens”, a precizat inspectorul școlar general, Daniel Ion.

Prezenţa a fost puţin peste 50%


Nu toţi candidaţii au ajuns la interviuri, iar o parte dintre cei care au participat nu au promovat.

„Au fost 689 de interviuri programte din care s-au desfăşurat un număr de 396 de interviuri. Am avut un procent de prezenţă de 57,47%. O parte dintre colegii noştri care şi-au exprimat mai multe opţiuni nu s-au prezentat la toate interviurile la care au fost programaţi. Unii ne-au anunţat, alţii nu. Noi am fost acolo pe baricade alături de toţi membrii comisiei.


Un procent de promovabilitate per general ar fi 77,53%. Pe funcţii de director promovabilitatea este de 76,12%, respectiv 81,31% pentru director adjunct. Am avut 18 candidaţi care s-au retras, 7 la director, 11 la director adjunct. Am avut candidaţi care nu s-au prezentat la 182 de interviuri pentru director şi 93 pentru funcţia de director adjunct. Am avut 69 de candidaţi respinişi la funcţia de director şi 20 de candidaţi la funcţia de director adjunct.

Sunt însă 220 de candidaţi declaraţi admişi la funcţia de director şi 87 la funcţia de director adjunct. Pentru candidaţii care sunt în situaţii excepţionale vom face o întâlnire în amfiteatrul ISJ Dolj şi vom proceda la o şedinţă de repartiţie asemănătoare cu ședințele de repartizare la concursul de titulariuzare,. În urma înregistrării rezultatelor finale va trebui să validăm rezultatele. Acestea vor fi validate într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie din data de 17 decembrie”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

La două şcoli sunt situaţii de egalitate perfectă


La două unităţi şcolare, candidaţii au acelaşi punctaj şi se vor aplica criterii de departajare.


„Pot fi înregistrate şi situaţii de egalitate perfectă. Asta înseamnă că doi candidaţi pot obţine aceeaşi notă la interviu şi aceeaşi notă la poba scrisă. În această situaţie intervin criteriile de departajare. Prima dată se ia nota de la interviu. Dacă este aceeaşi, trecem mai departe la următorul criteriu care reprezintă calitatea de titular în unitatea respectivă în care vrea să fie director. Dacă şi aici este egalitate se va trece la gradul didactic şi va obține funcţia acel candidat cu gradul didactic cel mai mare.

Dacă şi în această situaţie este egalitate, atunci Comisia Naţională a elaborat o procedură care spune că validarea pentru funcţia de director o va face consiliul profesoral al şcolii pentru care se candidează. Validarea se va face prin vot secret între 14 şi 16 decembrie. În acest consiliu vor fi prezenţi şi doi inspectori şcolari, da fără drept de vot. În urma votului se va stabili cine va fi director în unitatea respectivă. Rezultatele preliminare arată că la nivelul judeţului Dolj vor fi două astfel de situaţii”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Costel Gâlcă și Ștefan Baiaram au prefațat meciul UTA...

UTA Arad și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS