17.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeputatul Eugen Nicolicea este acuzat ca blocheaza programul de guvernare al PSD si distruge partidul

Deputatul Eugen Nicolicea este acuzat ca blocheaza programul de guvernare al PSD si distruge partidul

Din unele rapoarte intocmite recent de anumite institutii si conform unor acuzatii facute de fostii si actualii membrii PSD, rezulta ca deputatul Eugen Nicolicea, presedintele PSD Mehedinti, blocheaza programul de guvernare al partidului si a distrus unele organizatii ale propriilor formatiuni politice. Poate acest lucru n-ar interesa pe nimeni, daca oamenii nu ar fi avut de pierdut. PSD nu are nici o vina in toate cele intimplate, eventual unu-doi reprezentanti ai organizatiei locale. Nu este de vina partidul atunci cind un membru al unei organizatii locale greseste sau isi trage turta pe spuza lui. Facem precizarea ca am incercat in repetate rinduri sa aflam care este parerea deputatului Eugen Nicolicea. Domnia sa a declarat ca momentan este ocupat cu dregatoriile tarii, insa a promis ca ne va trimite in curind un drept la replica, prin care va face cunoscut care este adevarul. Pina atunci nu ne ramine decit sa asteptam. Programul PSD se pare ca nu poate fi impus in Mehedinti, deoarece o parte din cei care conduc institutiile descentralizate nu apartin partidului. Mai mult decit atit, aceste persoane sint foarte controversate. Pina la urma, e ca in zicala batrinilor: „Unul face si altul trage“, in sensul ca PSD – filiala Mehedinti aduna „injuraturile“, cu toate ca nu oamenii acestui partid conduc institutiile cu pricina. De aceea se nasc mai multe intrebari. Cine si, mai ales, de ce pastreaza in functii asemenea oameni? Casa de Sanatate Mehedinti este condusa de familia Mortun, Garda Financiara, o institutie extrem de importanta in contextul actual, este condusa de Emil Ghelner, inscaunat de vechea guvernare. Se pare ca Emil Ghelner si-a schimbat parul, dar naravul ba, intrucit este acuzat, chiar de propriii angajati, ca foloseste institutia pe care o conduce in diverse scopuri, insa declaratiile acestor comisari, care aduc acuze extrem de grave sefului lor, le vom face publice cu alta ocazie. De fiecare data cind cineva are o cu totul alta opinie, deputatul Eugen Nicolicea se declara victima a unui scenariu. Cine stie, poate asa o fi, dar prea sint multe scandaluri in care e implicat.

„De cite ori ma certam cu Nicolicea, mormintul fiului meu era profanat“

Dumitru Mares, parintele singurului erou din Severin, cel care de altfel a infiintat si FSN, spune despre Nicolicea: „Domne, a ajuns in parlament datorita mie, pentru ca mi-a sucit mintile in asa hal incit m-am retras de pe primul loc de pe lista de parlamentari si l-am trecut pe el. Dupa ce am vazut ca face numai prostii, ca incerca sa-si puna oameni peste tot, n-am mai avut ce sa fac, dar i-am atras atentia ca la urmatoarele alegeri nu va mai pupa lista. Atit i-a trebuit, pentru ca dupa ceva timp s-a produs un fals care a ajuns prin toate birourile si conform caruia eu imi dadeam demisia din functia de presedinte al PDSR. Eu de fapt habar nu aveam de acest lucru. Asa cum a reusit sa se linguseasca pe linga mine si sa imi suceasca mintile, asa a facut si cu sefii partidului de la Bucuresti, pina s-a bagat pe sub pielea lor.

Vazind ce se intimpla, m-a apucat scirba si am plecat de tot. In perioada respectiva am mai sesizat ceva: de cite ori ma certam cu Nicolicea, de atitea ori mormintul fiului meu era profanat. Dupa ce am plecat din partid, mormintul nu a mai fost profanat. Asta e, pacat de partidul asta in care sint oameni ca lumea. Poate ca Dumitru Mares nu are dreptate. Un alt exemplu este atunci cind Eugen Nicolicea l-a dat afara din partid (nestatutar) pe Sirbulescu, cel care, de fapt, tinuse in spinare partidul. Doar interventia premierului Nastase a facut ca partidul sa nu ramina fara unul dintre cei mai importanti membri ai sai. Poate si in acest caz a avut dreptate Nicolicea.

Un alt caz de-a dreptul incredibil este cel al fostului deputat PSD, ulterior consilier municipal, Victor Penescu, care, desi cistigase alegerile, a fost scos din consiliul orasului Strehaia, in urma unor declaratii neadevarate, nestatutare si iresponsabile facute de cine altcineva decit de deputatul Eugen Nicolicea. Iata, asadar, cum trei dintre cei mai reprezentativi activisti ai PSD – filiala Mehedinti au fost aruncati din corabie de Eugen Nicolicea. Dar, cine stie, poate ca si in cazul lui Victor Penescu deputatul a avut dreptate.

Un alt exemplu, deputatul Eugen Nicolicea s-a opus ca partidul sau sa cistige alegerile in orasul Strehaia. Greu de inteles de ce a facut-o. Cel putin asa declara Pompiliu Munteanu, presedintele organizatiei nr.7, in Lunca Banului, si membru in biroul de conducere orasenesc. „Domnule, noi, organizatia, am vrut sa fim siguri ca vom cistiga alegerile. Asa ca am intocmit tabele si am mers din poarta in poarta la cetateni, sa-i intrebam pe cine ar alege. Am propus mai multe persoane, care, dupa parerea noastra, ar fi avut sanse. Toti cu care am stat de vorba l-au vrut primar si chiar nu s-au sfiit sa se semneze pe tabele cu numele lor adevarat, pentru Gheorghe Condescu. Am strins toate aceste tabele si le-am prezentat la partid, dar ne-am trezit pe ultima suta de metri ca ei voiau sa puna pe altcineva, pe Petre Boristeanu, pe care de altfel ni l-au si bagat pe git si care, bineinteles, nu a cistigat alegerile. Vazind cum stau lucrurile, am trimis o adresa prin care ii anuntam ca atit eu, cit si organizatia pe care o reprezint il sustinem in continuare pe Gheorghe Condescu. Drept raspuns, la ultima sedinta, deputatul Nicolicea m-a scos pur si simplu din sala, ca pe ultimul om, nerespectind nici un statut, nerespectind nimic. Dar ce sa fac, asta e. Am plecat si mi-am vazut de treaba. Dar poate ca si de aceasta data a avut dreptate deputatul Nicolicea. Impunerea cu forta pe liste a lui Petre Boristeanu nu era intimplatoare, de altfel acest individ nu a obtinut nici voturile necesare pentru a ocupa functia de consilier municipal. Pentru ca totusi Boristeanu sa prinda un loc in consiliul local, Victor Penescu a fost dat la o parte, desi fusese validat la alegeri, ba chiar a fost presedintele primei sedinte a consiliului municipal. Veti vedea lucruri care tin de absurd, lucruri dramatice si comice in acelasi timp. Veti vedea un proces-verbal, incheiat cu ocazia unei sedinte a PSD, prin care toti ceilalti consilieri sint obligati sa contribuie cu o anumita suma ce le revine pentru functia de consilier, bani care urma sa ajunga la Victor Penescu. Ce comedie, monser! Despre toate astea si multe, multe altele veti afla citind doar Gazeta de Sud. Sint unii care incearca disperati sa spele cadavre, desi nici apa si nici sapun nu au. Este treaba lor. Incercarea de a crea subiecte care sa distraga atentia e o practica veche. Cine mai poate crede ca de fiecare data Eugen Nicolicea a fost doar victima scandalurilor? Nu ne intereseaza jocurile unora sau altora si nici interesele lor. Noi nu facem altceva decit sa prezentam fapte. Dar cine stie, poate chiar are dreptate Eugen Nicolicea! Asteptam cu interes punctul sau de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS