2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLa Clariant îți poți construi viitorul și cariera aproape de casă

La Clariant îți poți construi viitorul și cariera aproape de casă

De cât de multe beneficii se poate bucura cineva atunci când locul său de muncă este chiar lângă casă? Timp mai mult petrecut alături de cei dragi, economie de resurse (cheltuielile de timp și bani cu transportul) și lista cu siguranță o poate completa fiecare, în funcție de prioritățile sale. Locuitorii comunei Podari, de lângă Craiova, se numără printre angajații din regiunile rurale ale României care pot scrie o astfel de listă. Aceasta datorită prezenței companiei Clariant în localitate, unde a construit fabrica sunliquid® pentru producția de etanol celulozic de a doua generație. Prin această investiție, Clariant are o contribuție semnificativă la crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din zonă.

Eforturile Clariant pentru a fi un angajator aproape de oamenii talentați din regiune sunt constante, organizate la standarde occidentale, exact așa cum procedează și în alte țări unde este prezentă. După un amplu proiect de recrutare, compania a investit și a pus bazele unor programe de formare complexe, pentru toți angajații, cu ajutorul partenerilor locali, cum este Universitatea din Craiova și a celor internaționali, precum fabrica din Straubing Germania. Compania le oferă astfel oamenilor din regiune șansa de a se angaja, a se perfecționa într-o meserie cu ajutorul unora dintre cei mai buni experți în domeniu și de a-și construi viitorul și cariera aproape de casă. Nu oriunde, ci în una dintre cele mai moderne și ecologice fabrici pe care Clariant le-a construit până în prezent.

Echipa Clariant

În echipa Clariant se regăsesc oameni motivați care au fost atrași de locurile de muncă ofertante, care presupun aptitudini și responsabilități pe măsură, de o atmosferă de lucru prietenoasă, dar competitivă, de posibilitatea de a crește în carieră, de șansa de a se dezvolta într-un mediu creativ, de natură să le aducă performanță și satisfacții pe plan profesional.

În prezent, fabrica are o echipă de peste 80 de angajaţi, dintre care 14 sunt, de fel, chiar din Podari. Unii dintre colegi s-au întors acasă, din alte ţări, pentru a-și crea un viitor aici. Unul dintre ei este George. El s-a alăturat echipei Clariant pe poziţia de operator proces, iar acum a devenit șef de echipă, având în subordine 12 operatori.

Mărturii de angajat

Iată ce ne spune el despre experienţa sa, alături de companie: „Am 32 de ani și locuiesc în Podari. Pentru mine povestea Clariant a început în urmă cu 1 an și jumătate. Pe atunci eu lucram în străinătate, mai bine zis în Germania, așa cum de altfel foarte mulţi români aleg să caute o viaţă mai bună. Cred că fac parte din categoria celor norocoși, deoarece am reușit să revin acasă după doar doi ani și jumătate, unde mi s-a oferit oportunitatea de a mă alătura echipei Clariant România, din Podari.

Spun că sunt norocos, pentru că nu foarte mulţi dintre românii plecaţi la muncă în străinătate au șansa de a se întoarce acasă, unde vor avea un job bine plătit, pentru a duce o viaţă decentă. Clariant a fost și este pentru mine o oportunitate de dezvoltare personală și profesională. În plus, mediul de lucru de aici este unul foarte prietenos, cu oameni buni și profesioniști, de fapt pentru mine Clariant este o a doua familie. În concluzie, sunt fericit că fac parte din echipa Clariant Podari și îmi doresc pentru toţi cei ce sunt departe de casă să fie la fel de norocoși ca și mine.”

Șefa echipei de logistică internă

Recrutată în luna aprilie a acestui an, Iamandina este șefa echipei de logistică internă, din cadrul Clariant. Printre atribuțiile sale se numără organizarea și coordonarea colaboratorilor, în majoritate bărbați, urmărirea îndeplinirii sarcinilor de către fiecare subordonat în parte, întocmirea rapoartelor de activitate precum și relaționarea cu celelalte structuri ale companiei.

Chiar dacă, femeie fiind, sunt privită, uneori, ca o persoană mai vulnerabilă, mai nesigură, mai fragilă decât bărbații, acest lucru nu mă împiedică în a mă impune în fața colaboratorilor mei. Prin abilitățile de comunicare – care, în opinia mea, sunt un atu important al femeilor – prin flexibilitate, mobilitate și deschidere la schimbare și la tendințele de dezvoltare, cred că pot face față cu brio provocărilor cu care mă confrunt. Curajul, perseverența, determinarea, încrederea în forțele proprii și, nu în ultimul rând, spiritul de echipă îmi vor asigura, sunt convinsă, reușita în această formulă masculin majoritară,” crede Iamandina.

Operator biotech

Andreea s-a alăturat echipei Clariant în august 2020, ca operator biotech. După numai un an, a devenit Șef de schimb (shift leader), ceea ce a condus la creșterea responsabilităților.

Începutul a fost mai greu, deoarece a urmat cursuri de specializare în Germania, iar călătoriile dese au ținut-o departe de familie, de care, până atunci, nu se despărțise atât de mult. Dar, cu încredere și ambiție, a depășit cu bine acest obstacol din viața personală.

Mă bucur că mi s-a oferit și am reușit să profit de această ocazie, deoarece am învățat mult, atât din punct de vedere al procesului tehnologic, cât și în ceea ce privește munca în echipă. Am fost primită foarte bine și m-am bucurat de întregul sprijin al colegilor de acolo. Acum, trebuie să-mi aduc contribuția la implementarea în fabrica noastră a celor studiate în Germania. Nu va fi tocmai ușor, având în vedere dimensiunile fabricii din România, dar sunt convinsă că vom reuși. Lucrez într-un domeniu dedicat bărbaților, dar îmi place ceea ce fac, este un domeniu nou, interesant și încerc să dau tot ce pot. Fiecare dintre noi aduce un mic aport acestui proiect, deci dacă suntem o echipă unită, o să reușim,” mărturisește Andreea.

Despre Clariant și fabrica sunliquid® din Podari, județul Dolj

Clariant a construit la Podari, lângă Craiova, prima fabrică sunliquid® la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole. Odată devenită operațională fabrica va procesa aproximativ 250.000 de tone de paie pentru a produce 50.000 de tone de etanol celulozic pe an. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi combinat cu ușurință în combustibilii convenționali, pentru a fi utilizat în infrastructura auto actuală. Unitatea de producție contribuie semnificativ la crearea de locuri de muncă la nivel local și la creșterea economică a regiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS