9 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBenfica Lisabona s-a despărţit de antrenorul Jorge Jesus

Benfica Lisabona s-a despărţit de antrenorul Jorge Jesus

Benfica Lisabona s-a despărţit de antrenorul Jorge Jesus pe fondul rezultatelor slabe şi al rupturii între tehnicianul de 67 de ani şi fotbaliştii săi, a anunţat astăzi clubul aflat pe locul 3 în campionatul Portugaliei.

Benfica şi Jorge Jesus au ajuns la un accord „pentru rezilierea cu efect imediat a contractului său“, a indicat clubul într-un comunicat.
Lusitanii au precizat că antrenorul echipei secunde, Nelson Verissimo, îl va înlocui pe Jesus „până la finalul sezonului“, notează Agerpres.
Benfica va juca ultimul meci din 2021 joi, 30 decembrie, de la ora 23.000, în deplasare, în faţa celor de la FC Porto.

A avut rezultate bune în cupele europene, nu şi în Portugalia

Benfica a reuşit să se califice in extremis în optimile de finală ale Ligii Campionilor, terminând grupa sa după Bayern Munchen, însă înaintea Barcelonei şi a lui Dinamo Kiev.
Decembrie a adus însă rezultate slabe pe plan intern. După eşecul de acasă (1-3) cu Sporting Lisabona, deţinătoarea titlului, „vulturii“ sunt la 4 puncte de primele două clasate, Sporting şi FC Porto.

Eliminarea în optimile Cupei Portugaliei, cu un alt eşec umilitor suferit săptămâna trecută pe terenul lui FC Porto, scor 0-3, a destabilizat-o şi mai mult pe Benfica. Cu o zi înainte de asta, conducerea clubului a fost nevoită să dezmintă zvonurile despre un acord între Jesus şi brazilienii de la Flamengo pentru o revenire a sa la clubul din Rio de Janeiro.

Ruptura s-ar fi produs când Jesus a intrat în conflict cu unul dintre jucătorii de bază ai echipei, internaţionalul portughez Pizzi, după cum a relatat presa locală.

După o primă experienţă la Benfica între 2009 şi 2015, antrenorul s-a despărţit de echipă în relaţii proaste pentru a semna cu Sporting Lisabona, echipa sa de suflet, însă marea rivală a „vulturilor“.

Jesus a avut apoi mare succes la Flamengo, cu care a câştigat 5 trofee într-un an: Copa Libertadores, campionatul şi Supercupa Braziliei, Supercupa Americii de Sud şi campionatul Statului Rio de Janeiro. El s-a despărţit totuşi de „Mengao“ şi s-a întors la Benfica în iulie 2020, explicând că a vrut să revină în Portugalia fiindcă Brazilia era puternic afectată de pandemia de Covid-19.

Citeşte şi: „Diavolii“ strâmbă din nas la oferta Sevillei pentru Anthony Martial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS