7.3 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbalajul din plastic pentru legume și fructe, interzis în Franţa

Ambalajul din plastic pentru legume și fructe, interzis în Franţa

1 ianuarie 2022 este data de la care în Franţa sunt luate noi măsuri de eliminare a plasticului. Fructele şi legumele vor fi vândute fără celebrul ambalaj de plastic – cutia ori sacul din plastic în care sunt aşezaţi, spre exemplu, cartofii. Vor fi şi excepţii.

Pentru că sunt foarte mici, fructele roşii vor fi vândute şi în continuare într-un ambalaj de plastic. În acest caz, derogarea este posibilă până în 2026, transmite RFI România.

Dovlecei, vinete, ardei, castraveţi, cartofi, morcovi, roşii, ceapă uscată, ridichi şi tot restul legumelor se vor regăsi direct în lădiţe, fără ambalaj din plastic, aşa cum erau ele vândute până acum.

La capitolul fructe – mere, pere, portocale, lămâi, prune – toate vor fi servite din lădiţe, direct în ambalajul clientului.

Francezii au început deja să tot elimine ambalajele din plastic

Francezii au început deja să tot elimine ambalajele din plastic, iar mai toate magazinele oferă, ca alternativă, plase din material textil ori din hârtie. Ori, ești incitat să aduci de acasă mici saci pentru a transporta legumele şi fructele ori alte produse alimentare şi chiar detergenţi.

37% din fructe şi legume erau vândute până acum într-un ambalaj din plastic. Prin noua interdicţie, este evítată utilizarea a 1 miliard de ambalaje din plastic, anual.

Iar până în iunie 2023, strugurii, nectarinele, micuţa varză de Bruxelles ori roşiile cherry mai au dreptul la un ambalaj de plastic.

Fructele roşii, care se deteriorează foarte uşor, au primit cea mai mare derogare

Platele aromatice, frunzele de spanac ori de salată şi cireşele vor putea fi vândute, în continuare, într-un ambalaj de plastic până la finele lui 2024.

Fructele roşii, care se deteriorează foarte uşor, au primit cea mai mare derogare, până pe 30 iunie 2026 mai pot fi comercializate într-o cutie de plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS