17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii se inghesuie sa-si plateasca taxele

Craiovenii se inghesuie sa-si plateasca taxele

Craiovenii se grabesc sa-si achite primele transe ale taxelor si impozitelor. 15 martie este ultima zi in care se primesc darile catre stat fara a plati majorari de intirziere. Dupa aceasta data, pentru fiecare zi de intirziere se percep penalitati de 0,1 %. Teodor Voinea, directorul Serviciului de taxe si impozite din cadrul Primariei Craiova, spune ca pina ieri de la populatie s-au incasat peste 28 de miliarde de lei: „Stam foarte bine cu incasarile, chiar daca sint cozi la ghisee. Pentru a nu fi probleme, am prelungit programul de lucru cu publicul pina la ora 18.00“. Desi taxele locale sint considerate destul de mari de catre contribuabili, acestia isi platesc impozitele, mai ales pentru a beneficia de reducerea de 5%.

Mihaela Baluta spune ca impozitele si taxele locale se maresc an de an, dar ca nu poate decit sa le achite: „Pentru masina si casa trebuie sa platesti. Nu avem cum sa ne impotrivim si, decit sa platim penalitati, mai bine achitam banii“.

Majoritatea craiovenilor care asteptau sa-si achite impozitele erau persoane de virsta a treia. Andrei Valeriu, unul dintre acestea, a spus ca a economisit din pensie pentru a fi la zi cu darile.

Un alt contribuabil, Ovidiu Manolea, considera ca aceste taxe trebuie achitate pentru a avea un buget local mai „rotunjor“ din care sa se repare si drumurile din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS