Ingrediente: 250 g paste lungi/spaghete, 2 cepe mari, 5 anşoa în ulei, 3 căţei de usturoi, 15 gr fulgi chili, 5 linguri ulei măsline, un sfert de legătură de pătrunjel, 4 fruze de busuioc, sare, piper
Mod de preparare:
Taie ceapa felii subţiri şi căleşte-o în ulei, la foc mediu, amestecând des, până se înmoaie. Micşorează focul şi mai lasă puţin ceapa să se caramelizeze.
Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Scurge bine peştele de ulei, apoi toacă-l mărunt.
Când ceapa prinde o culoare maronie-aurie, adaugă usturoiul tăiat felii şi lasă un minut să se călească. Presară fulgii de chili, adaugă peştele tocat şi amestecă timp de două minute, până când carnea devine o pastă în ulei, apoi ia de pe foc.
Scurge spaghetele de apă şi pune-le în sosul de ceapă, potriveşte de sare şi piper, presară pătrunjelul şi busuiocul tăiate mărunt. Poţi să adaugi din apa în care au fiert pastele, cât să devină sosul mai cremos.
La final, presară parmezan.