17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedintele Iliescu si premierul Nastase - la Barcelona

Presedintele Iliescu si premierul Nastase – la Barcelona

Presedintele Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase au sosit ieri la Barcelona, unde vor participa la lucrarile Consiliului European organizat de presedintia semestriala spaniola a Uniunii Europene.

Presedintele Iliescu si premierul Nastase vor participa astazi la reuniunea de lucru a sefilor de stat si de guvern din tarile membre UE si din statele candidate, reprezentind primul test de functionare a unei uniuni cu 28 de state membre. De asemenea, ministrul roman al afacerilor externe, Mircea Geoana si ministrul de finante, Mihai Tanasescu, vor participa la reuniuni de lucru cu omologii lor din tarile membre ale Uniunii si din statele candidate. Presedintele Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase vor participa si la dejunul oferit de regele Spaniei in onoarea sefilor de stat si de guvern prezenti la reuniune.

Romania isi va prezenta la Barcelona pozitia in legatura cu procesul dezvoltarii economice si sociale, crearea de noi locuri de munca, edificarea structurilor societatii informationale si cu reformarea sistemului de educatie si de pregatire profesionala. Romania vede in procesul inceput la Barcelona expresia vointei de extindere a Uniunii si de accelerare a procesului de integrare a tarilor candidate. Autoritatile de la Bucuresti sint hotarite sa indeplineasca, ferm si eficient, angajamentele luate fata de partenerii din Uniunea Europeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS