Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, în parteneriat cu Departamentul de Matematici Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova oferă şi în acest an sprijin elevilor pentru pregătirea la matematică, în vederea susţinerii examenului de bacalaureat. Orele de pregătire suplimentară se vor desfăşura în fiecare sâmbătă de la 10 la 12, începând cu 12 februarie şi până pe 18 iunie, aproape de susţinerea probelor scrise. La aceste cursuri pot participa incluisv elevii de liceu din clasa a XI-a, spun reprezentanţii facultăţii.
Cum se fac înscrierile
Înscrierile pentru pregătirea suplimentară la matematică se fac online, pe site-ul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova, la secţiunea admitere. Nu există limită de locuri şi nici criterii de selecţie. Lecţiile se vor desfăşura online.
„Nu avem criterii de selecţie a elevilor care vor să participe şi nici un număr limitat de locuri . Cei care se înscriu cu adresa de email vor fi incluşi într-o clasă virtuală, pe Google Classroom. Recomandarea noastră este să se înscrie şi elevii din clasa a XI-a nu numai cei de clasa a XII-a, pentru că matematica se învaţă şi nu se uită. Sunt ore de predare, dar şi ore în care se lucrează probleme specifice programei de bacalaureat. Elevii vor lucra variante de subiecte care au fost date în sesiunile anterioare, dar şi testele de pregătire pe care le-a publicat Ministerul Educaţiei pentru sesiunea din vară.
Orele vor fi făcute de colegii de la departamentul de Matematici Aplicate. Noi asigurăm partea tehnică a activităţii. Orele de pregătire suplimentară se vor desfăşura în fiecare sâmbătă de la 10.00 la 12.00. Nu avem o dată limită pentru înscrieri, dar ar fi bine să fie prezenţi încă de la început, pentru că la matematică lecţiile au legătură între ele. Şi dacă lipsesc de la unele lecţii, elevii nu sunt excluşi. Orele de pregătire suplimentară se vor desfăşura în perioada 12 februarie- 18 iunie”, a precizat Eugen Ganea, prodecan Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică.
Nota de la bacalaureat, criteriu de departajare la admitere
Reprezentanţii Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică spun că pregătirea suplimentară la matematică a elevilor se organizează din perioada în care admiterea la licenţă se făcea pe baza examenului scris. În prezent, admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat. În caz de egalitate între candidaţi, departajarea se va face pe baza notei obţinută la matematică, la examenul de bacalaureat.
„Examenul de admitere a fost scos de când a început pandemia. Am menţinut însă orele de pregătire a elevilor ca să le sigurăm sprijinul în continuare. Vom reveni, cu siguranţă, la examenul de admitere după ce vom trece de pandemie. Chiar dacă nu mai avem examen de admitere avem cereri pentru aceste ore de matematică. Deja sunt scrişi aproape 150 de elevi. Noi putem asigura suport tehnic pentru 1.000 de participanţi. Dacă vom avea şi câteva sute de elevi, atunci vom analiza situaţia pentru a-i împărţi în grupe „, a mai spus prodecanul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică.
Examenul de bacalaureat din acest an va începe pe 6 iunie cu probele de aptitudini, iar proba scrisă la matematică va fi pe 21 iunie. Elevii vor susţine pe 20 iunie proba scrisă la comunicare şi limba română şi pe 22 iunie se va derula proba la alegere.