Ingrediente 4 porții
3 bucăți trunchi de pește macrou, 5 cepe, 50 ml ulei , 1/2 ardei gogoșar roșu, 1/2 ardei gogoșar verde, 5 căței de usturoi, 2 foi de dafin, 3 linguri de bulion, 10 roșii proaspete mici sau cherry, pătrunjel proaspăt , sare și piper după gust.
Mod de preparare
Peștele se curăță, se spală și se taie în bucăți potrivite. Ceapa se taie mărunt și se căleste în ulei circa 5 minute, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și mai lăsăm pe foc câteva minute.
Într-un vas termorezistent se pune compoziția de mai sus, foile de dafin, bucățile de peste, roșiile întregi, sare și piper după gust.
Bulionul se amestecă cu 50 ml apă și se adaugă peste pește. Se introduce la cuptor pentru 20 -25 minute. Cand este gata se adaugă usturoiul tăiat mărunt și pătrunjelul verde.
Se servește cu mămăliguță.