12 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMicuțele din Târgu Jiu, campioane la dansuri la o competiție națională

Micuțele din Târgu Jiu, campioane la dansuri la o competiție națională

Echipele de dansuri din municipiul Târgu Jiu au făcut furori la o competiție națională de profil care a avut loc recent în București.

Din Târgu Jiu au participat la Concursul național de dans „Magic Star Festival” București, 17 copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, alături de antrenoarea Ricadra Rădulescu, din municipiu. Competiția a fost una redutabilă, participarea fiind una numeroasă. Este vorba de un total de 800 de concurenți din întreaga țară, din localități precum: Ploiești, Timișoara, Brașov, București și altele.

Concursul s-a desfășurat atât pe scenă, cât și online. Categoriile de vârstă în concurs au fost MINI (4-6 ani), KIDS (7-9 ani), JUNIOR (10-12 ani), JUNIOR MAX (13-15 ani) și SENIOR (peste 16 ani). Secțiunile de dans au fost: balet, dans modern, dans contemporan, fantezie coregrafică (unde s-a obținut un loc I), acro dance, gimnastică (un loc I), open dance, dans etnic/stilizat (2 locuri I), etno, dans aerobic (un loc I), mtv commercial (un loc I si un loc II)

Au renunțat la tablete pentru dansuri

Potrivit antrenoarei Ricarda Rădulescu, micuții pe care îi pregătește au participat la șapte probe: o probă duo și șase la categoria grup. În total, micuțele și micuții din Târgu Jiu au obținut 6 locuri I și un loc II, iar acest lucru se datorează antrenamentelor care au loc o dată sau de două ori pe săptămână. Fetițele merg și la școală, însă nu ratează antrenamentele. Unele au renunțat la telefoane și tablete pentru dansuri. Acestea au fost convinse să practice zi de zi dansul de către antrenoarea lor.

Ricarda Rădulescu are o experiență de 30 de ani în lumea sportului. Este vorba de 18 ani de gimnastică de performanță la Petroșani, apoi a activat în industria fitness-ului. A terminat facultatea de educație fizică și sport și deține mai multe atestate în diferite discipline sportive. De ani de zile este și arbitru de dansuri și profesează ca instructor de dansuri moderne la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS