Elevii din Gorj, care s-au înscris la concursuri și olimpiadele naționale, vor participa în week-end la etapele județene care vor avea loc la Târgu Jiu.
Majoritatea etapelor județene sunt programate sâmbătă și duminică. Astfel, etapa judeţeană a Olimpiadei de Fizică se va desfășura sâmbătă, 19 martie, la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, între orele 10.00 – 13.00. Accesul elevilor în sala de concurs se va face până la ora 9.30, pe baza actului de identitate sau a carnetului de elev vizat pentru anul școlar în curs.
Este interzis accesul cu telefoane mobile sau cu orice fel de materiale informative (manuale, culegeri, tabele periodice, caiete etc.). Este permisă utilizarea calculatoarelor neprogramabile.
Profesorii evaluatori se vor prezenta la Centrul de evaluare, Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, sâmbătă, 19.03 la ora 12:30. Contestațiile se vor depune la secretariatul Liceului cu Program Sportiv, luni, 21 martie 2022, în intervalul orar 9:00-11:00.
Olimpiada de chimie și istorie
De asemenea, etapa judeţeană a Olimpiadei de Chimie pentru elevii claselor a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, se va desfășura duminică, 20 martie, la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” Târgu Jiu, între orele 9.30 – 12.30.
Profesorii evaluatori se vor prezenta la Centrul de evaluare, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu’’ Târgu Jiu, duminică, 20.03.2022 la ora 12.30. Contestațiile se vor depune la secretariatul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărescu” Târgu-Jiu, luni, 21 marti, în intervalul 9.00-11.00.
Totodată, sâmbătă, 19 martie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși’’ Târgu Jiu, se va desfășura etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Elevii vor avea acces în sălile de concurs, având asupra lor documente de identitate (cartea de identitate sau carnetul de elev vizat pentru anul în curs), până la ora 9.30.
Olimpiada de lingvistică
Cei mai buni elevi în domeniul lingvistică se reunesc la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Sâmbătă, 19 martie, va avea loc prima etapă a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus” pentru elevii de la secțiunea Performanță,(clasele IX-XII), în intervalul orar 15.00 – 19.00 (proba va dura 4 ore).
Prin urmare, desfășurarea propriu-zisă a olimpiadei va fi hibridă: supravegherea fizică a elevilor, dar rezolvarea pe calculator/tabletă a problemelor de lingvistică.
Pentru secțiunile Exercițiu A (clasele V-VI) și exercițiu B-clasele (VII-VIII), olimpiada se va desfășura în continuare exclusiv online, elevii putând rezolva problemele de acasă. Olimpiada are ca obiectiv general descoperirea și înțelegerea de către elevi a algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competența de comunicare lingvistică, indiferent de idiom, și se urmărește, totodată, și menținerea interesului elevilor pentru problemele de lingvistică, precum și popularizarea acestui tip de competiție în rândul elevilor și al profesorilor.
Olimpiada asigură abordarea transdisciplinară a comunicării lingvistice şi culturale, antrenând elevi capabili de performanță, într-o competiţie bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale, independent de conținuturile din curriculumul național. Olimpiada este o competiţie naţională de excelenţă, la care pot participa elevi capabili de performanţă din toate judeţele ţării și din municipiul București, din învăţământul de stat.