-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCrimele de război ale Rusiei, investigate de şase ţări europene

Crimele de război ale Rusiei, investigate de şase ţări europene

Șase țări europene, printre care Germania, Polonia și Suedia, încep să investigheze crimele de război ale Rusiei.

„Cele două tabere încă negociază asupra unor aspecte concrete şi, întrucât suntem în contact cu echipele de negociere, dispunem de următoarele detalii și informații: constatăm că părțile sunt aproape de un acord cu privire la aspectele fundamentale”, a declarat ministrul de Externe al Turciei.

Ministrul turc de Externe nu a oferit mai multe detalii despre ce aspecte ar fi vorba, mai exact.

Se ştie că Moscova şi Kievul negociază pe şase puncte

Se ştie că Moscova şi Kievul negociază pe şase puncte: neutralitatea Ucrainei, dezarmarea şi garanţii de securitate, aşa-zisa “denazificare”, Rusia să devină a doua limbă oficială în Ucraina şi Kievul să recunoască peninsula Crimeea ca parte a teritoriului Federației ruse, precum şi independența republicilor Donețk și Luhansk, conform Stirile Pro Tv.

Membră a NATO, Turcia şi-a intensificat eforturile de mediere între Moscova şi Kiev şi s-a arătat pregătită să găzduiască o întâlnire între Zelenski şi Putin.

Dar, liderul de la Kiev i-a cerut Israelului, şi el un mediator cheie între Ucraina și Rusia, să ia, de asemenea, atitudine: să își urmeze aliații occidentali în impunerea de sancțiuni Kremlinului și ajute Ucraina cu armament.

Guvernul Bennett nu şi-a anunţat până acum intenţia de a sprijini militar Ucraina

„Toată lumea din Israel știe că sistemele voastre de apărare antirachetă sunt cele mai bune şi cele mai puternice, toată lumea știe că sunteți importanţi și că știți cum să vă apărați interesele naționale, interesele poporului vostru și că ne puteți ajuta cu siguranță să le apărăm pe ale noastre. Protejați viețile noastre, viețile ucrainenilor și ale evreilor ucraineni”, a transmis Volodimir Zelenski.

Guvernul Bennett nu şi-a anunţat până acum intenţia de a sprijini militar Ucraina. În schimb, a ridicat un spital de campanie în vestul țării, unde a și trimis echipe de doctori specializați în medicina de război.

Adresându-se prin videocoferinţă Parlamentului israelian, Zelenski, care este evreu, a făcut o paralelă între invazia Rusiei în Ucraina și cel de-al Doilea Război Mondial.

„Când naziștii au invadat Europa și au vrut să distrugă totul și pe toată lumea, să cucerească națiuni și să nu lase nimic din noi și din voi, niciun nume, nicio urmă, au numit-o “soluția finală a problemei evreiești”. Vă amintiți acest lucru și cu siguranță nu veți uita niciodată. Dar ar trebui să auziți ce vine acum de la Moscova. Ei spun aceleași cuvinte acum – “soluția finală”, dar de data aceasta este vorba despre noi, despre naţiunea ucraineană”, a mai transmis Zelenski.

Statul evreu a adoptat o poziţie prudentă după invazia rusă în Ucraina

Statul evreu a adoptat o poziţie prudentă după invazia rusă în Ucraina, afirmând legături privilegiate cu cele două ţări, mai ales că Statele Unite, aliatul istoric al Israelului, sprijină Ucraina, iar Rusia are soldaţi în Siria, ţară vecină cu statul evreu.

Premierul britanic s-a angajat să continue sprijinul militar pentru Ucraina

În schimb, premierul britanic s-a angajat să continue sprijinul militar pentru Ucraina în cadrul unei discuţii telefonice avute aseară cu preşedintele Zelenski.

Pe de altă parte, Casa Albă a dezminţit speculaţiile privind o posibilă vizită a preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, în Ucraina, în zilele următoare. Preşedintele american va ajunge joi la Bruxelles pentru a participa la summit-ul NATO şi se va alătura, de asemenea, la o reuniune a Consiliului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS