-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 4.000 de elevi din Dolj vor susţine simularea evaluării naţionale

Peste 4.000 de elevi din Dolj vor susţine simularea evaluării naţionale

Elevii de clasa a VIII-a încep simularea evaluării naţionale. Astăzi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura română. În Dolj sunt aşteptaţi peste 4.000 de elevi pentru a fi evaluaţi. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Oana Zaharie, şcolile care nu au suficient spaţiu pentru a desfășura în paralel și ore de curs vor decala programul.

Săptămâna trecută s-a desfăşurat simularea examenului naţional de bacalaureat, iar în această săptămână se desfăşoară simularea evaluării naţionale.
În Dolj, simularea evaluării naţionale se va organiza în 155 de unităţi şcolare. Proba începe la ora 9.00. Elevii au la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele. Astăzi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura română. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun că orele de curs nu vor fi afectate de simulare.


„Sunt 155 de unităţi şcolare în care se va desfăşura această simulare pentru care sunt înscrişi 4.889 de elevi. Simularea se va desfăşura în intervalul orar 9.00-11.00. Programul şcolilor nu va fi afectat în general de desfăşurarea simulării. În şcolile în care nu vor fi suficiente spaţii pentru organizarea simulării și derularea orelor de curs în paralel, orarul elevilor va fi decalat cu două ore”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Oana Zaharie.

Centrele de examen cu cei mai muţi elevi


În Dolj sunt nouă şcoli care vor avea la această simulare peste 100 de elevi. „Sunt nouă unităţi şcolare care vor fi cele mai mari centre de examen. Pe primul loc se află Şcoala gimnazială Filiaşi cu 149 de elevi de clasa a VIII-a, urmată de şcoli mari din Craiova. Acestea sunt Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” cu 138 elevi, Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” cu 135 elevi , Şcoala gimnazială „Gheorghe Țiţeica”cu 125 elevi. Tot peste 100 de elevi sunt şi la Şcoala gimnazială „Traian”, Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul”, Şcoala gimnazială „Sfântul Dumitru” , Şcoala gimnazială „Sfântul Gheorghe”, Şcoala gimnazială „Alexandru Macedonski””, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Oana Zaharie.


Pe 5 aprilie se va desfăşura proba la matematică. Rezultatele acestei simulări se vor comunica pe 14 aprilie. În aceeaşi zi se vor afişa şi rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS