18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaVolodimir Zelenski: Simt ură față de Rusia. Nu mai pot să plâng.

Volodimir Zelenski: Simt ură față de Rusia. Nu mai pot să plâng.

La doar câteva ore după atacul sângeros asupra gării din orașul ucrainean Kramatorsk, în urma căruia au murit cel puțin 50 de civili, președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre atrocitățile din stația de tren. „Nu mai pot să plâng”, spune el.

Într-un interviu acordat publicației BILD, Volodimir Zelenski a declarat că urăște Rusia pentru tot ce a făcut Ucrainei.

„Da, simt ură față de Rusia, față de soldații ruși. Când văd aceste imagini în fața ochilor mei. Copii uciși fără picioare, fără brațe. Este groaznic”, a spus Zelenski.

Ca tată, se gândește la copiii săi în astfel de momente. Sunt momentele precum absolvirea sau nunta, „atunci te gândești la părinții copiilor morți. Atunci te gândești că nu vor trăi niciodată aceste momente cu copiii lor”, a explicat, emoționat, președintele Ucrainei.

Întrebat despre masacrul de la Bucea și atacul cu rachete de la Kramators, Zelenski a spus: „Nu mai am lacrimi, nici măcar nu mai pot să plâng”.

Zelenski a mai spus că s-ar așeza la masa negocierilor cu Putin.

„Astăzi, Ucraina nu are de ales decât să se așeze la masa negocierilor. Dar în afară de Rusia, nicio altă putere nu are capacitatea de a opri acest război. El singur decide când se va termina acest război”, a declarat Zelenski pentru BILD.

La finalul interviului, Zelenski a fost întrebat ce vede când închide ochii, înainte de culcare. „Nu vad nimic. Este foarte greu să dormi. Nu-mi amintesc ultima dată când am dormit bine”, a răspuns el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS