0.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎmpotmoliţi pe şantierul de pe strada Remus

Împotmoliţi pe şantierul de pe strada Remus

-

O stradă din Craiova a fost făcută praf de angajaţii firmei care lucrează la extinderea reţelei de canalizare. Lucrările efectuate pentru introducerea canalizării au transformat strada într-o veritabilă uliţă îngropată în nămoale. În urma ploilor căzute în zilele trecute, strada a ajuns înt-o stare deplorabilă. Maşinile care trec pe aici se afundă cu roţile în nămolul şi gropile din carosabil.

Lucrări de canalizare pe strada Remus

Strada Remus este o stradă aproape de zona zero a oraşului Craiova. Aceasta este la acest moment brăzdată de şanţuri pline cu mocirlă, gropi cu apă şi resturi de covor asfaltic spart. Strada face legătura între două artere de circulaţie intens circulate, strada Păltiniş şi strada Brazda lui Novac. Locuitorii spun că aici se fac lucrări la reţeaua de apă şi canal. Angajaţii firmei care se ocupă de lucrări au spart strada pe mijloc, pe o porţiune de zeci de metri, pentru a intoduce conducta de canalizare. Ulterior, după introducere conductelor au spart strada şi pe lăţime pentru a racorda mai mult imobile. În dreptul porţilor au rămas gropi sau guri de canal inundate de apa provenită de la ploi.

Strada Remus

La final au auncat în şanţuri în grabă pământ şi resturi din covorul asfaltic spart. Locuitorii de pe strada Remus cred că lucrările s-au făcut special pentru blocurile care s-au construit pe stradă.

„S-au făcut lucrări. Nu ştiu sigur ce utilităţi sau introdus. Acolo s-au construit blocuri şi probabil acolo au mers cu utilităţile, canalizare, apă, gaze. Au lucrat prost. Lucrau dimineaţa şi după-amiază lăsau să treacă maşinile. Nu ştiu dacă au terminat lucrările, dar strada arată jalnic”, spune o locatară de pe strada Remus.

Stradă acoperită cu nămol

Strada Remus

Strada este un adevărat şantier. O baliză cu semnul „drum în lucru” tronează chiar la intrarea dinspre strada Ion Creangă. Ploile din ultima veme au înmuita pământul aruncat în şanţurile în care au fost introduse conductele de canal. Sub roţile maşinilor care circulă zilnic pe strada cu pricina, pământul s-a transformat în mocirlă. Mâzga acoperă strada de la un capăt la altul, iar gurile de canal de pe trotuar zac în apă. Din loc în loc pământul s-a prăbuşit şi pe trotuarul asfaltat cândva se cască acum cartere pline cu apă şi nămol. Undeva, la mijlocul străzii tronează o groapă. Lângă aceasta este aruncată o stivă de pământ şi câteva bucăţi de beton şi asfalt dislocate din carosabil. Câteva balize le înconjoară. Au rolul să atragă atenţia şoferilor şi trecătorilor că se pot prăbuşi în groapa care se cască în carosabil. Totuşi autoturismele circulă, ocolind balizele din centrul străzii.

Pe strada Remus este şantier

Strada Remus

Reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia cunosc situaţia lucrărilor de pe strada Remus. Aici are loc o extindere a reţelei de canalizare. Lucrările se efectuează pe fonduri europene, iar locaţia a fost predată constructorului. La acest moment pe strada Remus este un şantier pentru că lucrările sunt în curs de desfăşurare.


„Extinderea rețelei de canalizare pe strada Remus este în curs de execuție, fiind prevăzută în contractul de lucrări DJ-CL-01 – Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Est a Municipiului Craiova, finanțat prin Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj.
Amplasamentul a fost predat antreprenorului, respectiv ASOCIEREA S.C. DSE CONSULTING S.R.L. – S.C. THERMAL PIPES SOLUTIONS S.R.L. – S.C. UTALIM S.A., care are obligația de a aduce strada la starea inițială după finalizarea lucrării”,

a precizat purtătorul de cuvânt al CAO, Carmen Petran.

Ce spune constructorul

„Este o lucrare în execuţie. Noi avem autorizaţie să lucrăm cu strada închisă, dar le permitem accesul pe stradă oamenilor şi maşinilor. Acum a ploua, apa vine, spală şi pământul se tot lasă. Repet, lucrarea este în execuţie. Până nu se pune asfaltul nu ai ce să faci. Acum s-a terminat reţeaua şi trebui să facem probele tehnologice. Dacă probele ies bine, punem asfaltul. Racordurile au fost făcute vinerea trecută. Noi avem oameni care intervin zilnic, dar nu ne punem cu natura. Pământul este răscolit, poţi să compactezi de o sută de mii de ori, trece o roată, trec două, se strânge apă, spală şi nu ai ce să faci. Dacă îi închizi omului strada, de ce o închizi ? Dacă o laşi deschisă, de ce o laşi? Următoarea etapă este să introducem apă în reţeaua de canalizare, se face test de etanşeitate, iar pe vreme rea nu ai cum să faci asta. După această etapă vom pune piatra spartă, se tasează, apoi venim cu asfaltul, dar trebuie să se retragă apa”,

a declarat Florin Dobrescu, reprezentantul antreprenorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Negocieri pentru formarea Guvernului

PSD, PNL și UDMR au reluat negocierile pentru formarea...

ȘTIRI GdS