5.5 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa Regelui, din nou în vitrina clubului Centura Neagră Craiova

Cupa Regelui, din nou în vitrina clubului Centura Neagră Craiova

Din performanță în performanță! După ce anul trecut au câștigat în premieră Cupa Regelui, obținând per total 72 de medalii (36 medalii de aur, 18 medalii de argint şi 18 de medalii de bronz), karatiștii de la Centura Neagră Craiova au dat o nouă lovitură! Micuții sportivi pregătiți de Oana Gîrleşteanu au triumfat din nou la Cupa Regelui și astfel trofeul va mai rămâne pentru încă cel puțin un an în vitrina clubului oltean. Ediția a 31-a a Finalei Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru copii din acest an a avut loc weekend-ul trecut, la Zalău, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici“.

Toţi cei 31 de mici karatişti legitimați la Centura Neagră Craiova au demonstrat că pregătirea a fost una excelentă! La acest campionat s-au obtinut 13 titluri naționale, 12 titluri de vicecampion și un total de 65 de medalii (25 de aur, 20 de argint și 20 de bronz). Au fost, totodată, și 8 clasări pe locul IV.

Menționăm că la această ediție au participat 420 de sportivi de la 33 de cluburi din Romania. La Cupa Regelui se întâlnesc toate cluburile, din toată ţara. Se realizează clasamentul podiumurilor naţionale. Premiile câştigate de copii au un anumit punctaj, care se adaugă la echipa de la clubul de la care fac parte. Clubul cu cele mai multe puncte este cel câştigător. Fiecare medalie în parte înseamnă un anumit punctaj, iar la final se însumează şi se desemnează câştigătorul.

420 de sportivi, 33 de cluburi, o singură câștigătoare

Printre cele mai fericite și mândre persoane după reuşita sportivilor de la clubul Centura Neagră Craiova este sensei Oana Gîrleşteanu, antrenoarea copiilor. Aceasta a acordat un interviu în exclusivitate Gazetei de Sud în care a vorbit despre emoţiile trăite înainte şi în timpul competiţiei, dar și despre cât de mult înseamnă câștigarea unei noi Cupe a Regelui. De asemenea, Oana ne-a spus și cât de mândră este de educația și comportamentul sportiv și nu numai al elevilor săi.

GdS: Bună ziua, sensei Oana Gîrleșteanu! Pentru început, spuneți-ne câte ceva despre cea de-a 31-a ediție a Finalei Campionatului Național și a 6-a a Cupei Regelui..unde s-a desfășurat, când și dacă au fost condiții bune de organizare.

Oana Gîrleșteanu: Finala Campionatului de Karate Tradițional s-a desfășurat la finele săptămânii trecute, la Zalău. Evenimentul a fost organizat de către Federația Română de Karate Tradițional, în colaborare cu Primaria Municipiului Zalău și clubul organizator. La ediția din acest an a Campionatului au participat 420 de sportivi de la 33 de cluburi din România. Conditiile de organizare au fost bune și am apreciat că organizatorul a reușit de fiecare dată să rezolve orice problemă. Iar când organizezi un asemenea eveniment, de o asemenea anvergură, apar și probleme sau situații neprevăzute. Noi, ca și delegație, am avut marea provocare de a ne caza într-o singură locație, lucru pe care nu l-am reușit, însă, cu o organizare atentă și serioasă, am izbutit să ne mobilizăm și am ales unități de cazare cu nivel ridicat de servicii.

Un sensei mai mult decât mândru

GdS: Sunteți, din nou, triumfători la Cupa Regelui. Care este sentimentul antrenoarei, al dvs., când știți că aveti în grupă practic cei mai valoroși copii și că de fiecare dată impresionează?

O.G: Suntem pentru al doilea an consecutiv câștigători ai Cupei Regelui și suntem, prin urmare, cel mai bun club din țară pentru categoriile de copii 6–13 ani. Nivelul de pregătire al tuturor sportivilor, per ansamblu, a fost ridicat. Cu atât mai mare a fost mulțumirea în caz de izbândă. Chiar ne-am luptat pentru a păstra Cupa la Craiova, la Centura Neagră. Cea mai mare mulțumire și bucurie a mea nu este câștigarea consecutivă a Cupei Regelui, ci faptul că fiecare sportiv al delegației noastre a urcat pe podium. Este minunat! Mă încarcă cu multe emoții de mândrie, recunoștință, bucurie. Copiii delegației noastre sunt apreciați. Acest lucru mi se face cunoscut de părinții sportivilor de la alte cluburi, cât și de ceilalți colegi ai mei antrenori. Încă un lucru minunat!

GdS: Cât de mult contribuie acest sport în dezvoltarea copiilor? Ați observat dacă există ranchiună printre ei sau dacă sunt geloși unii pe alții în momentul în care premiile sunt diferite?

O.G: Sportivii mei nu poartă ranchiune, nu urăsc, dacă se poate spune așa, nu se uită urât la concurență. Așa i-am învățat. Am observat acest lucru la alte cluburi și mi se pare cel mai urât lucru pe care îl poți face tu ca adult unui copil care este în formare, să îl îndemni, oarecum, la ură. El este practic un produs al mediului de familie, de școală și al mediului sportiv în care activează. Mi se pare minunat că sportivii mei nu sunt așa și își păstrează sinceritatea, bunătatea, frumusețea, sinceritatea, fair-play-ul sportiv și onestitatea, valori pe care consider că trebuie să le sădim în fiecare copil.

31 de mici talente la Centura Neagră Craiova

GdS: Câți mici karatiști mai aveți în echipă? Data trecută erau 36.

O.G: Da, într-adevăr, anul trecut am participat cu un efectiv de 36 de sportivi. Anul acesta, însă, lotul a fost format din 31 de sportivi. Au fost și cluburi care au ales să se prezinte cu un numar de 40–50 de copii.

GdS: Aveți la Centura Neagră Craiova și alți copii față de cei de anul trecut? S-au mai alăturat și alții, au mai fost plecări? Mă gândesc că cei care aveau 13 ani la timpul respectiv nu mai fac parte acum din echipă.

O.G: Lotul de sportivi a fost format în mare parte din copiii care au fost prezenți și anul trecut, însă am avut și sportivi nou introduși in lot. S-a dovedit a fi o alegere bună, pentru că cei care ni s-au alăturat au obținut rezultate excepționale și, prin urmare, au contribuit semnificativ la câștigarea Cupei Regelui. Într-adevăr, sportivii de 13 ani care au participat anul trecut au urcat în categorie, fiind cadeți. Aceștia vor participa la Campionatul adresat lor, diferit de cel al copiilor. Lotul de copii se completeaza de la an la an. Noi suntem un club care creștem sportivi. Ei vin la sală și apoi urmează un adevarat traseu de transformare.

Părinții, principalul sprijin

GdS: În 2019 ați terminat pe locul al doilea. De atunci, de fiecare dată când s-a desfășurat Finala Campionatului, ați triumfat. De unde atâta energie, entuziasm și de unde această evoluție superbă deodată? Părinții copiilor vă susțin pe dvs., ca antrenor?

O.G: În anul 2019 ne-am clasat pe locul II în clasamentul Cupei Regelui. în 2020 nu a existat competiție, iar în 2021 și 2022 am obținut trofeul. Obținerea acestei Cupe reprezintă un semn de mulțumire și recunoștință pentru grupul meu de părinți care a avut încredere în mine, care de fiecare dată este pentru mine un sprijin. Pot să spun că mă laud cu un grup de părinți tare mișto, energici, săritori, frumoși, alături de care fiecare deplasare pentru mine reprezintă momente de neuitat.

GdS: Ce urmează pentru Centura Neagră Craiova?

O.G: Pentru categoriile de copii urmează o pauză, urmând Campionatul Mondial de Karate Tradițional, din noiembrie, în Slovenia. Categoriile de sportivi 14 ani+ vor avea Finala Campionatului de Karate Tradițional la Bucuresti, în perioada 24-26 iunie.

Rezultate:

1. Bacioiu Denis: medalie de argint, En bu mixt C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de bronz, kata echipe masculin C3 (8-9 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, kihon ippon kumite masculin C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange);

2. Ristea Loredana: medalie de aur, kata echipe feminin C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de aur, kata individual feminin C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-oraje); medalie de argint, En bu mixt C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange);

3. Pîrjol Natalia: medalie de aur, kata echipe feminin C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange); locul IV, kata individual feminin grupa A (centuri alb-orange);

4. Stiolică Ioana: medalie de aur, kata echipe feminin C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de argint, kihon ippon kumite feminin C4 (6-7 ani) grupa A (centuri alb-orange);

5. Bălașa Alessia: medalie de argint: kata echipe feminin C2 (10-11 ani) grupa A (centuri alb-orange); locul IV, kata individual feminin C3 grupa A (centuri alb-orange);

6. Sultană Adina: medalie de aur, kata echipe feminin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, kata individual feminin C3 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, kihon ippon kumite feminin C3 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, en bu mixt C3 (8-9 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

7. Coandă Cristian: medalie de bronz, kata echipe masculin C3 (8-9 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, en bu mixt C3 (8-9 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

8. Vîlceanu Eduard: medalie de bronz, kata echipe masculin C3 (8-9 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

9. Hârșoveanu Patricia: medalie de argint, kata echipe feminin C2 (10-11 ani) grupa A (centuri alb-orange); locul IV, kata individual feminin C2 (10-11 ani) grupa A (centuri alb-orange);

10. Brătășanu Alexia: medalie de argint, kata individual feminin C2 (10-11 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de argint, kata echipe feminin C2 (10-11 ani) grupa A (centuri alb-orange);

11. Sandu Nicolas: medalie de aur, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange);

12. Vlad Maria: medalie de aur, en bu mixt C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint, kata individual feminin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint, kata echipe feminin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

13. Bunescu Maria: medalie de aur, kata echipe feminin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

14. Oae Zayra: medalie de argint, kata echipe feminin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, en bu mixt C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, kumite individual feminin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

15: Bîrdău Ruxandra: medalie de aur, kata echipe feminin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

16: Trancă Octavian: medalie de bronz, kata echipe masculin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, en bu mixt C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); locul IV, en bu masculin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

17. Coandă Tudor: medalie de aur, en bu mixt C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de bronz, kata echipe masculin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra); locul IV, en bu masculin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

18. Stoian Patrick: medalie de bronz, kata echipe masculin C2 (10-11 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

19. Flueran Ayan: medalie de aur, kata individual masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de aur, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de aur, en bu masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange);

20. Jianu Darius: medalie de aur, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange); medalie de aur, en bu masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange); locul IV, kata individual masculin C1 (12-13 ani) grupa A (centuri alb-orange);

21. Șerbănescu Bianca: medalie de aur, en bu mixt C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint, kata individual feminin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint, kata echipe feminin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

22. Ungureanu Alexandru: medalie de aur, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de aur, en bu mixt C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint, kumite individual masculin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint, en bu masculin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

23. Cîrstea Leonard: medalie de aur: kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra); medalie de argint: en bu masculin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

24. Tîrsogoiu Nicolas: medalie de aur, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa B (centuri verde-albastra);

25. Epure Rebeca: medalie de aur, kata echipe feminin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); locul IV, kata individual feminin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra);

26: Rădulescu Anca: medalie de aur, kata individual feminin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de aur, kata echipe feminin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); locul IV, en bu mixt C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra);

27. Oae Alexia: medalie de aur, kata feminin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra);

28. Dragu Andrei: medalie de argint, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de bronz, kumite echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra);

29. Crețu Eduard: medalie de argint, en bu masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de bronz, kumite echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de bronz, kumite individual masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); locul IV, en bu mixt C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra);

30: Staicu David: medalie de argint, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de bronz, kumite echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra);

31: Sanda Vlad: medalie de aur, kumite individual masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de argint, kata echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de argint, en bu masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de bronz, kata individual masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra); medalie de bronz, kumite echipe masculin C1 (12-13 ani) grupa C (centuri maro-neagra).

Citește și: Sorana Cîrstea, de nerecunoscut la Strasbourg! Românca a pierdut rușinos în fața locului 348 WTA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS