Stațiunea balneoclimaterică de la Săcelu, județul Gorj, s-a deschis la sfârșitul săptămânii trecute. Acest lucru a fost posibil cu o săptămână mai devreme, ca urmare a finalizării lucrărilor de amenajare și pregătire a bazei de agrement, dar și pentru că temperaturile au fost suficient de ridicate pentru a încălzi apa din bazinele exterioare.
Astfel, baza de agrement și tratament a fost disponibilă pentru localnici și pentru turiștii veniți să profite de temperaturile ridicate pentru a se răcori, dar și să beneficieze de efectele nămolului de la Săcelu, care se regăsește încă din belșug în bazinele cu apă sărată. Acestea sunt căutate de pacienți din județ, dar și din întreaga țară.
Accesul în incinta centrului de la Săcelu, aflat în aer liber, se face contra cost. La intrare se oferă o brățară rezistentă la apa sărată și care va garanta accesul pe durata întregii zile, dacă beneficiarul iese din incintă la un moment dat și revine. Întreaga zonă a fost reamenajată și igienizată pentru a oferi condiții bune celor care trec pragul bazei.
Stațiunea Săcelu, căutată de pacienți și turiști
Complexul Energetic Oltenia deține la Săcelu întreaga bază de tratament, un hotel, precum și bazinele exterioare, folosite în sezonul estival de pacienți din întreaga țară, la recomandarea medicilor specialiști. Stațiunea Săcelu se află pe DN 67, la 32 de kilometri de Târgu Jiu, în comuna cu același nume. Complexul balnear este compus din: baza de tratament; spații de cazare în Hotelul Minerul cu o capacitate de 140 locuri; camere cu două locuri, apartamente cu 4 locuri și grupuri sanitare proprii; spațiu pentru servirea mesei și bar; bazine în aer liber. Plaja a beneficiat de investiții de modernizare cu fonduri alocate de CE Oltenia şi poate oferi un cadru modern și dotările necesare petrecerii unui sejur plăcut: nisip fin, 100 de șezlonguri, umbrele, dușuri, grupuri sanitare noi, punct de prim ajutor și o terasă unde pot fi consumate produse alimentare și băuturi răcoritoare.
Afecțiuni care se tratează la Săcelu sunt: afecțiuni ale aparatului locomotor; neurologice periferice; afecțiuni ale sistemului nervos central; afecțiuni ale aparatului respirator; afecțiuni ORL sau afecțiuni digestive, hepato-biliare și renale. Din păcate, hotelul și sălile de tratament de la interior nu au beneficiat de investiții în ultimii ani. Acestea ar putea fi folosite pe durata întregului an, dacă ar fi reabilitate în mod corespunzător.