6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024

Chec cu fructe de pădure

INGREDIENTE
200 g făină
250 g fructe de pădure roşii decongelate
un plic praf de copt
120 g zahăr tos
3 ouă
un plic zahar vanilinat
o linguriţă lichior de fragi sau zmeură
un iaurt mic
2 linguri ulei
zahăr pudră pentru servit
o linguriţă unt pentru uns tava
o lingură făină pentru uns tava

MOD DE PREPARARE

Fructele decongelate şi bine scurse trebuie amestecate cu o linguriţă de făină. Se amestecă ouăle întregi cu zahărul tos, apoi cu cel vanilinat şi când se obţine o compoziţie spumoasă, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă bine. Se pun iaurtul şi uleiul, apoi lichiorul şi fructele roşii, fără a amesteca foarte mult. Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă şi presarată cu făină.
Se coace 35 de minute şi, după răcire, se presară cu zahăr pudră. (Sursa: retetepractice.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS