26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, impresionată de David Popovici! Mii de mesaje şi de laude la adresa „zeului“ nataţiei

România, impresionată de David Popovici! Mii de mesaje şi de laude la adresa „zeului“ nataţiei

David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber! A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție! Timpul lui a fost de 1:43.21 min, depășindu-i pe Sunwoo Hwang (19 ani, Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (22 de ani, Marea Britanie) – 1:44.98.

Carmen Bunaciu, uimită de David

Carmen Bunaciu, prima medaliată mondială la înot a României, a privit cu emoție cursa, pe care a văzut-o drept una tactică.

„M-am uitat pe net la cursă, am pus de pe laptop pe televizor și am făcut un live cu telefonul. Îmi tremura mâna! A fost extraordinar! David a arătat foarte bine încă din calificări, apoi semifinale, dar cum a înotat acum… a fost o cursă tactică evidentă, aș spune eu, s-a luptat cu campionul olimpic, britanicul Tom Dean, au fost aproape umăr la umăr trei lungimi de bazin și după ultima întoarcere a schimbat parcă la o viteză superioară, inaccesibilă celorlalți, și s-a desprins reușind o victorie foarte detașată. Toată lumea era uimită de ceea ce reușește acest tânăr de 17 ani. O să facă 18 pe frumoasa dată de 15 septembrie.

Medalia mea a fost doar una de bronz, dar ce a izbutit el, mai ales la masculin, părea de neatins. Și când a fost Dragoș Coman pe podium, la 400 m liber, în 2003, cu australienii, cu Ian Thorpe și Grant Hackett, toată lumea a spus, pe bună dreptate, ce performanță! Și iată acum ce reușește acest copil formidabil“, a spus Carmen Bunaciu, citată de GsP.

„E într-un progres incredibil“

Vara aceasta va fi una lungă pentru David Popovici, pentru că după aceste Mondiale vor urma o mulţime de alte competiţii extrem de importante şi complicate în acelaşi timp.

„E într-un progres incredibil faţă de anul trecut. Arată o maturitate, o luciditate extraordinară pentru vârsta lui. La sută e mai mare concurența, dar să nu uităm cât de tare a plecat în cursa de 200! A dat peste cap toate calculele.

Vârful de formă e greu de obținut, îmi spunea și antrenorul lui, că au o vară foarte grea, după Mondiale urmează Europenele de juniori, în iulie, la Otopeni, la jumătatea lui august Europenele de seniori și la finalul lui august Mondialele de juniori. Sunt patru concursuri importante în două luni și jumătate, e extrem de greu să crezi că poți fi la toate în formă, dar, cu siguranță, el va da totul“, a adăugat prima medaliată mondială a României.

România, „la picioarele“ lui Popovici

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, luni seară, pe David Popovici. De asemenea, alte mari nume din sportul românesc şi nu numai au ţinut să vorbească puţin despre noua „stea“ a nataţiei româneşti.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Nicolae Ciucă: „David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”.

Eduard Novak: „Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”.

Lucian Bode: „Felicitări, David Popovici! Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de nataţie la 200 de metri liber. Primul care reuşeşte această uluitoare performanţă”.

COSR: „Noua stea a înotului mondial!“

COSR a reacționat imediat după performanța fabuloasă a tânărului sportiv român, felicitându-l pe acesta.

„David Popovici e campion mondial! Primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:4321, David a stabilit un nou record mondial de juniori. Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani! În tribune au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric. David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!”, se arată pe pagina de facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Citeşte şi: David Popovici, erou național! Românul a devenit campion mondial în proba de 200 m

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS