9 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFântâna arteziană de la Parcul Tineretului, în paragină

Fântâna arteziană de la Parcul Tineretului, în paragină

Fântâna arteziană de la intrarea în Parcul Tineretului din Craiova este un dezastru. Mozaicul e făcut praf, iar bucăţile de marmură de pe pereţii acesteia au fost smulse şi au dispărut complet. Nici fântâna din interiorul parcului din Luncă nu mai funcţionează. O altă fântână arteziană care începe să se degradeze destul de mult este cea de la Teatrul Colibri. Primăria Craiova promite că toate fântânile arteziene vor fi reabilitate.

O fântână care ar trebui să încânte privirea craiovenilor care ajung în Parcul Tineretului arată ca şi când ar fi căzut grenade în ea. Mozaicul este desprins din loc în loc, iar o mare parte din marmura de pe marginile fântânii este total distrusă. Partea din spatele fântânii arteziene, cea dinspre parc, a fost lăsată complet fără bucăţile de marmură. Acestea au fost, cel mai probabil, furate. În loc de marmură, această parte a fântânii a rămas doar cu adezivul de sub plăci. Nici pe pereţii interiori ai fântânii nu mai nimic. Aceştia sunt raşchetaţi şi arată foarte urât. „Era frumos să funcţioneze, se uitau copiii mereu când veneam. Acum văd că arată rău de tot, ar trebui să fie refăcută. E păcat să o lase aşa“, a spus o femeie care venise în Parcul Tineretului.

Fântâna arteziană din interiorul parcului nu funcţionează

În interiorul parcului, funcţiona în urmă cu ceva vreme încă o fântână arteziană, care era o mare atracţie pentru copii. Aceasta este la nivelul solului, iar din pământ ţâşnea apă. Fiecare ţâşnitoare avea şi câte un led care se vedea spectaculos la lăsarea serii. Această fântână nu a mai fost văzută să funcţioneze de mult timp. „Veneam mereu aici cu copilul, îi plăcea să vadă cum sare apa şi se juca mereu printre acele jeturi de apă. Acum nu am mai văzut să îi dea drumul, nu ştiu care este cauza, dar era foarte frumoasă. Acum dacă nu te uiţi atent nici nu ai de unde să ştii că aici er o fântână arteziană“, a spus un bărbat.
Aşadar, acum zona fântânii arteziene este doar un platou pavat cu granit, care are din loc în loc grilaje de sub care ar fi trebuit să ţâşnească apa.

Primăria Craiova spune că are în vedere reabilitarea celor două fântâni şi a altor elemente din parc, chiar în perioada următoare. „Pentru Parcul Tineretului, avem în plan un proiect mai amplu de reabilitare, care include mai multe lucrări. Astfel, în perioada următoare, se vor reabilita locurile de joacă și tartanul din incinta parcului, gardurile de la terenurile de sport din Parcul Tineretului, fântânile arteziene, dar și pavimentul. Toate acestea vor demara imediat după ce se termină lucrările de reabilitare din English Park“, au declarat, pentru GdS, reprezentanţii municipalităţii.

Fântâna arteziană din interiorul Parcului Tineretului. De sub grilaje ţâşnea apa

Fântana de la Teatrul Colibri, o „frumuseţe“

Fântâna arteziană de la Teatrul Colibri, în zona Institut din Craiova, arată şi ea destul de rău. Mozaicul din interior este foarte murdar şi neîngrijit. Însă, piesa de rezistenţă este, de departe, ţeava din plastic negru, cu îmbinări albastre, care se află în interiorul fântânii, de jur împrejur. Ţeava este destul de groasă şi se vede oribil. Aceast tip de ţeavă este folosit, în general, pentru introducerea reţelei de apă în gospodării. În acest caz, ţeavă nu face altceva decât să strice tot aspectul fântânii arteziene. Probabil acea ţeavă a fost o tentativă de a ţine în viaţă fântâna arteziană, cu bani mai puţini. Practic, s-a sacrificat designul fântânii, însă ţâşnitoarele încă funcţionează. „Arată foarte urât cu ţeava aceasta. Probabil a lucrat vreun Dorel, însă problema este că a fost lăsat să facă aşa ceva. Fântânile arteziene trebuie să fie frumoase, curate. Nu e cazul celei de aici. Are un design frumos, interesant, dar este neîngrijită şi, din păcate, intervenţiile care s-au făcut sunt de prost gust“, a spus un bărbat despre fântâna de la Colibri.

Primăria spune că şi această fântână va fi reabilitată, cu ajutorul muncitorilor de la RAADPFL.

Citeşte şi: Asfaltul, aşteptat de zeci de ani pe mai multe străzi din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS