2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educației, în prima zi de școală: „Şcoala nu se face pentru notă“

Ministrul Educației, în prima zi de școală: „Şcoala nu se face pentru notă“

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu susține, în prima zi a noului an şcolar, că îşi doreşte eliminarea „goanei după note” pe care spune că a constatat-o la unii elevi, dar şi la mulţi părinţi. „Şcoala nu se face pentru notă”, afirmă ministrul, care se arată convins că fiecare dascăl va şti cum să îşi evalueze elevii.

„Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu. Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat, citat de news.ro, ministrul Educaţiei luni, în prima zi a anului şcolar 2022-2023.

Potrivit ministrului, „competenţele, aşteptările elevilor şi ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului” sunt lucrurile importante pentru elevi.

Asigurarea unui curriculum care să fie la dispoziţia şcolilor şi a elevilor trebuie să asigure elevilor „şansa de a atinge potenţialul maxim”

Sorin Cîmpeanu subliniază că asigurarea unui curriculum care să fie la dispoziţia şcolilor şi a elevilor trebuie să asigure elevilor „şansa de a atinge potenţialul maxim”.

Anul școlar 2022-2023 va începe luni, 5 septembrie, fiind pentru prima dată când elevii se vor întoarce atât de devreme la școală, după vacanța de vară. În locul celor două semestre, vor exista cinci „module de învățare”, care vor alterna cu cinci vacanțe.

Tezele nu vor mai fi obligatorii, cadrul didactic urmând să decidă modul de evaluare a elevului și câte note îi va da, în funcție de numărul de ore săptămânal la disciplina respectivă. În loc de medii semestriale, va exista o singură medie – cea anuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS