4 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Alexandra Anghel a scris încă o pagina de istorie! Craioveanca a luat bronzul mondial!

Lupte / Alexandra Anghel a scris încă o pagina de istorie! Craioveanca a luat bronzul mondial!

Uriaşă performanţă pentru luptele româneşti! Alexandra Anghel, sportivă legitimată la clubul CSU Craiova, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Seniori, ce a avut loc în această perioadă la Belgrad, în Serbia. Craioveanca a învins-o,joi seară, în finala mică a categoriei 72 kg pe Svetlana Okanazarova (UZB), cu scorul de 10-0 şi astfel se întoarce acasă cu o medalie cât se poate de preţioasă. Este singura medalie la lupte obţinută de un sportiv din Craiova, pentru un club din Craiova.

Alexandra Anghel a trecut în preliminarii de germanca Lilly Schneider (2-0), în sferturi a câştigat meciul cu Shauna Ailein Kuebeck, din Canada, 10-0 la superioritate tehnică, dar a pierdut semifinala cu kazaha Jamila Bakberghenova.

Aurel Cimpoeru: „Am trăit cu sufletul la gură fiecare meci!“

Antrenorul de la clubul CSU Craiova şi cel care a descoperit-o pe Alexandra Anghel, Aurel Cimpoeru, a vorbit în exclusivitate cu GdS despre emoţiile avute din spatele ecranului şi despre cât înseamnă o astfel de performanţă pentru ea, pentru oraş şi pentru România.

„Am trăit cu sufletul la gură fiecare meci în parte al Alexandrei. Mai mult de atât, comentam în faţa calculatorului ce trebuie să facă, atât de mult trăiam partidele. A fost ceva deosebit, ceva de nedescris, pentru că este cea mai mare performanţă a carierei ei. A mai avut o finală la CM U23, unde a luat argintul, dar nu se compară cu aceasta de la seniori. Este un lucru care ne dă speranţe, o medalie care confirmă valoarea ei. Să nu uităm nici prin ce a trecut, pentru că timp de doi ani a fost accidentată grav şi a suferit mult. Îi mulţumesc Lui Dumnezeu că e sănătoasă, că i-a dat puterea să revină şi să muncească şi să izbândească.

A avut un parcurs foarte bun, a depăşit o sportivă bună din Germania, Schneider, cu scorul de 2-0, după care a dat în sferturi peste o sportivă din Canada. A trecut şi de ea la superioritate tehnică cu 10-0. S-a văzut o foame de performanţă, o dorinţă şi o dârzenie pe care aş dori să o văd de fiecare dată. A urmat semifinala cu kazaha, în care a şi condus cu 2-0, dar, la o fază, nu a fost atentă la un atac al adversarei, a scăpat braţele, i-a prins picioarele şi a fost greu să mai contreze. Acolo s-a rupt firul meciului, dar cred că într-o altă dispută pe care o va mai avea cu luptătoarea din Kazahstan o va depăşi.

În finala pentru bronz am avut emoţii, pentru că sportiva din Uzbekistan este puternică, valoroasă. Alexandra a pus presiune de la început până la final, nu i-a dat timp de respiro în nicio secundă şi de aceea a reuşit să o facă să greşească“, a declarat emoţionat Aurel Cimpoeru.

„Ne dorim să rămână în Craiova şi să ne facă fericiţi şi la Olimpiadă“

Aurel Cimpoeru ne-a mărturisit că a vorbit cu Alexandra după marea sa reuşită şi ne-a transmis că este mândră de ceea ce face pentru România, dar şi că a scris o nouă pagină de istorie în luptele româneşti. Totodată, acesta îşi doreşte şi mai mult sprijin de la factorii locali şi nu numai pentru ca Alexandra să rămână în Bănie şi să ne reprezinte la Olimpiadă.

„Alexandra este bucuroasă, mândră de ceea ce a realizat şi noi pe lângă ea. Întregul oraş ar trebui să se mândrască pentru că există aici un asemenea sportiv. Am putea să-i arătăm, cumva, că suntem lângă ea, că o apreciem pentru ceea ce face. La un Mondial, să ajungă un sportiv crescut în Craiova să performeze, nu este de ici, de colo. Este get-beget olteancă şi ne face mândri de tot ce a realizat până în acest moment.

Este, oarecum, normal să ni se recunoască meritele şi asta face parte şi din cariera antrenorului, dar şi a sportivului. Faci eforturi, munceşti, suferi pentru a ajunge la rezultate, iar apoi e firesc să vină aprecierile. Noi sperăm ca Alexandra să rămână în Craiova şi să ne facă mândri şi fericiţi şi la Olimpiadă, dar, pentru asta, ar trebui şi noi ca oraş, autorităţi să aducem un plus. Este nevoie de sponsori, sunt cheltuieli, dar este şi dorinţa de a fi recompensat, pentru că viaţa de sportiv nu este chiar atât de lungă, mai ales în cazul ei, că s-a întâlnit cu accidentări grave“, a încheiat antrenorul sportivei de la CSU Craiova.

Citeşte şi: Medalii multe, recorduri şi „bilete“ la Mondial pentru Centura Neagră Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS