20.3 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlan de măsuri pentru reducerea consumului de energie la Spitalul Județean

Plan de măsuri pentru reducerea consumului de energie la Spitalul Județean

La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi pus în aplicare un plan pentru reducerea facturilor la utilități. Este vorba de facturile la gaze naturale și energie electrică.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, până la jumătatea lunii octombrie, director tehnic al unității medicale va trebui să prezinte un plan de măsuri de reducere a consumului de energie electrică, plan care să poată fi aplicat la nivelul unității sanitare. În plus, o serie de secții și chiar un pavilion întreg din spital au fost reabilitate termoenergetic. Astfel, este de așteptat un consum mai mic de energie.

„Anul acesta au fost modernizate și reabilitate secțiile Gastroenterologie, Neonatologie și Medicină interna 1 de la Spitalul 700. In anii trecuți au fost modernizate și reabilitate și secțiile Cardiologie și Pediatrie. Unul dintre scopurile acestor investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC. De asemenea, la Spitalul Tudor Vladimirescu avem în derulare proiectul de reabilitare energetică”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Spitalul TBC vrea acord pentru furnizarea de gaze naturale

Și alte spitale din județ fac demersuri pentru pregătirea de iarnă și reducerea consumului de energie electrică sau gaze naturale. Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița, comuna Runcu, și-a propus să încheie un acord-cadru cu un furnizor pentru a obține gaze naturale pentru sezonul de iarnă la unitatea medicală aflată în zona submontană. Licitația pentru acordul cadru este programată în cursul acestei săptămâni. Bugetul pentru combustibilul respectiv este de 630.000 de lei.

„Acord cadru furnizare gaze naturale la sediul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu, județul Gorj. Acordul cadru se va derula pe o perioadă de 3 luni, respectiv 01.10.2022 – 31.12.2022 și va cuprinde 3 contracte subsecvente , astfel : Contract subsecvent 1 – valabilitate de la 01.10.2022 până la 31.10.2022 cu o valoarea estimată de 135.000,00 lei fără TVA, Contract subsecvent 2 – valabilitate de la 01.11.2022 până la 30.11.2022 cu o valoarea estimată de 225.000,00 lei fără TVA și Contract subsecvent 3 – valabilitate de la 01.12.2022 până la 31.12.2022 cu o valoarea estimată de 270.000,00 lei fără TVA. Cantitatea totală estimată pentru consumul de gaze naturale în perioada de livrare stabilită este de 700 Mwh.

Conform prevederilor art.1276 din Codul Civil: „Achizitorul își rezervă dreptul de a denunuta unilateral prezentul contract, printr-o notificare scrisă, fără nici o compensație, de la data la care încheierii contractelor subsecvente, acordurilor-cadru încheiate de Ministerul Sănătății, în calitate de unitate centralizată de achiziții. În acest caz, prestatorul are dreptul de a pretinde numai plata corespunzătoare pentru partea din contract îndeplinită până la data denunțării unilaterale a prezentului contract”, conform Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS