7 C
Craiova
vineri, 29 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova are peste 2.000 de locuri de cazare în căminele studenţeşti

Universitatea din Craiova are peste 2.000 de locuri de cazare în căminele studenţeşti

În perioada 28-30 septembrie, studenţii Universităţii din Craiova revin în cămine. Pentru anul universitar 2022-2023 vor fi 2.358 locuri în 8 cămine, spun reprezentanţii Universităţii din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, pentru anul universitar următor sunt disponibile 2.358 de locuri în 8 cămine în camere cu 2, 3 sau 5 paturi, atât cu baie proprie cât și la comun Căminele 2,9. Cereri pentru cazare în căminele studenţeşti mai pot depune doar studenţii din anul I. „Pentru anii mari înscrierea se face prin intermediul platformei Evidentă studenților, iar pentru anul I înscrierea se face fizic la sediul Convenţiei Organizației Studențești (COS) până pe 29 septembrie. În 28 septembrie începe repartizarea locurilor”, anunţă reprezentanţii Universităţii din Craiova. Cazarea în căminele Universităţii din Craiova se va face în funcţie de media anului anterior sau media de admitere. Totodată, rectorul Universităţii din Craiova a anunţat anul acesta că 30% din locurile disponibile în căminele studenţeşti sunt alocate automat studenţilor din anul I. Precizarea a fost făcută la inaugurarea Căminului 9 care a beneficiat de investiţii majore de reabilitare şi modernizare.

Ce acte sunt necesare la cazare

Pentru cazarea în căminele studenţeşti, reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că solicitanţii trebuie să prezinte cartea de identitate în original, dar şi două copii ale actului de identitate precum şi
adeverință care atestă calitatea de student. Adeverinţa se poate aduce la administratorul căminului până la data de 30 octombrie. De asemenea, reprezentanţii UCV spun că studenții care nu pot să vină să se cazeze pot să facă Procură Notarială unei persoane care să-i reprezinte la cazare. Anul trecut pentru angajaţi tariful era de 400 de lei locul în cameră, iar pentru studenţi cel mai mare tarif era de 295 de lei pe lună şi era plătit de cei de la taxă. La acest cost se adăugau şi utilităţile.

Petrecerile, animalele de companie şi consumul de alcool, interzise în cămine

Cazarea în căminele studenţeti este reglementată de Regulamentul de Oganizare şi Funcţionare a Căminelor şi Cantinelor Studenţeşti. Astfel, persoanelor cazate le este interzis degradarea spatiilor verzi din incinta complexului, inclusiv prin aruncarea de gunoaie sau alte obiecte, jignirea sub orice forma a personalului didactic si administrativ, tulburarea liniştii şi ordinii în cămin şi în jurul acestuia, indiferent de modalitate, precum şi organizarea de petreceri. Studenţilor le este interzis şi introducerea, consumarea şi comercializarea băuturilor alcoolice. În cămine nu este voie nici cu animale sau păsări. De asemenea, este interzisă introducerea şi utilizarea, de aparate ţi instalaţii mari consumatoare de energie cum ar fi copiatoare sau aparate electrocasnice. Studenţii nu au voie să găzduiscă persoane străine.

Ce sancţiuni se pot aplica

În regulament este prevăzut că persoanele cazate în cămin răspund material, administrativ şi penal pentru lipsurile şi deteriorările produse bunurilor din inventarul comun şi cel individual.
În cazul în care autorul faptei nu este identificat sunt răspunzatori toti membrii camerei respective, iar pentru bunurile de uz comun, răspunzatori vor fi toţi locatarii palierului respectiv.
Evaluarea pagubelor se face în termen de 48 ore de la constatarea acestora şi se întocmeste şi afisează la avizierul din incinta căminului, lista nominala cu locatarii palierului şi cu suma aferenta ce va fi reţinută fiecăruia pentru pagubele constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS