12.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRegulament pentru folosirea bazinului de înot acoperit din Târgu Jiu

Regulament pentru folosirea bazinului de înot acoperit din Târgu Jiu

Bazinul de înot acoperit din municipiul Târgu Jiu va beneficia de un Regulament pentru utilizare. Primăria Târgu Jiu va ceda spre administrare bazinul de înot către Edilitara Public, societatea Consiliului Local.

Edilitara va elabora un Regulament pentru folosirea bazinului acoperit, după cum a precizat Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu.

„Trebuie să elaboreze în perioada următoare Regulamentul pentru folosirea bazinului și va fi în dezbatere publică. Nu am mai avut un astfel de bazin în Târgu Jiu și nici în Gorj. Este un bazin didactic în primul rând. Va fi folosit de către elevi, dar și de către adulți. Vom avea un regulament clar legat de cum se va proceda. În primul rând vom avea discuții cu directorii de școli care vor face o evaluare legat de numărul de clase care vor să folosească bazinul și cu ce frecvență. Vor fi programări. Apoi vedem și ce prețuri se vor stabili pentru adulți. Avem nevoie și la bazin de personal de specialitate care să intervină la nevoie. Bazinul va fi deschis 7 zile din 7. Cred că de la 1 ianuarie 2023 vom avea totul pus la punct. Încercăm și mai devreme”, a declarat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Instructor de înot angajat la CSM

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu și-a făcut secție de înot și va angaja un instructor. Este anunțul făcut de Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu. Acesta a precizat că instructorul de înot își va desfășura activitatea la noul bazin de înot care a fost finalizat recent.

Deocamdată, nu a început activitatea cu publicul la unitatea respectivă. Cel mai probabil, noul bazin acoperit va deveni funcțional pentru public din luna decembrie, începutul lunii ianuarie.

„Nu am stabilit cum va beneficia și Clubul Sportiv Municipal de noul bazin acoperit. Cert este că există o secție și va fi angajat și un instructor de înot. Va fi un program să nu se încurce unii pe alții. Vor avea și obiective. Vor decide singuri cum se va desfășura activitatea secției. Cel mai probabil că se va ajunge și la participarea la competiții de profil, dacă vor fi sportivi dacă să facă performanță la un nivel mai înalt. Un înotător bun poate să fie găsit oriunde în țară. Important este să existe baza de antrenament și instructori. Cine știe, poate găsim unul și la Târgu Jiu sau în Gorj ”, a declarat Bogdan Bejinaru, vicepirmarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS