Perioada de recrutare a asistenților maternali profesioniști la nivelul județului Gorj se încheie, a anunţat DGASPC.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj mai desfășoară până pe 21 octombrie o campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament.
Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:
- au capacitate deplină de exerciţiu;
- prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;
- au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare (bucătărie și baie funcționale, număr de camere suficiente pentru asigurarea intimității tuturor celor care locuiesc în ea, inclusiv pentru copiii care vor fi primiți în plasament).
E nevoie de studii medii
Candidații au nevoie de studii medii (12 clase absolvite cu sau fără diplomă de bacalaureat) și să dovedească faptul că urmează cursurile de formare profesională organizate la sediul instituției de către specialiștii Serviciului pentru copilul aflat în
plasament la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Gorj.
„Având în vedere că recrutarea AMP trebuie realizată astfel încât serviciul de asistență maternală să răspundă nevoilor identificate și tuturor particularităților copiilor care au nevoie de o măsură de protecție specială, D.G.A.S.P.C. Gorj recrutează persoane disponibile pentru a primi în plasament minimum 2 copii, sex femeiesc/bărbătesc, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, clinic sănătoși/cu nevoi speciale, infectați HIV sau bolnavi SIDA. Persoana care desfășoară o activitate salarizată poate deveni asistent maternal profesionist numai cu condiția încetării contractului individual de muncă pe baza căruia își desfășoară respectiva activitate salarizată. Persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști vor adresa o cerere tip de evaluare a capacității lor către DGASPC Gorj și o vor depune la sediul instituției, la Serviciul pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist – camera 42”, conform DGASPC Gorj.