9 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozie la Spitalul Județean Târgu Jiu. Un muncitor a suferit arsuri

Explozie la Spitalul Județean Târgu Jiu. Un muncitor a suferit arsuri

Un muncitor a fost rănit în urma unei explozii produsă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. În această seară, în jurul orei 19:00, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu, a avut loc un accident de muncă. Un instalator, angajat al unității medicale, a aprins becul la intrarea într-o anexă din spatele spitalului, imediat având loc o explozie neurmată de incendiu. Angajatul a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe față și mâini.

Cauza: o posibilă acumulare de caze într-un puț forat

A mers singur la UPU, era conștient. Aici a primit îngrijirile medicale necesare, iar la ora 20:00 a fost transferat la SJU Craiova la Chirurgie plastică. Evenimentul a fost anunțat la ITM Gorj. Un echipaj al ISU Gorj a venit la fața locului pentru asigurarea măsurilor de siguranță (asigurare măsuri PSI specifice). „Presupunem că a fost vorba despre o acumulare de gaze. O posibilă pungă de gaze care s-a format sub un puț de apă forat cu ani în urmă. Anexa respectivă nu este racordată la instalația de gaze”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

UPDATE:

„În această seară, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu (sediul situat pe strada Tudor Vladimirescu), a avut loc un incident în urma căruia o persoană de sex masculin în vârstă de 62 de ani, angajat al unității spitalicești, a suferit arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Este vorba despre o explozie care s-a produs în urma unor acumulări de gaze într-una dintre încăperile unei construcții anexe din curtea spitalului. Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar victima a primit imediat îngrijiri medicale. În urma incidentului, conducerea ISU Gorj a dispus ca la fața locului să se deplaseze, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu pentru a ne asigura că nu mai există niciun pericol.
În acest moment, situația este sub control, nu există niciun pericol, colegii noștri sunt încă la fața locului și monitorizează situația”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS